Virtas rūkytas liežuvis su peletrūnais

Ar žinote, kad peletrūno prieskoninis augalas atsirado iš Rusijos pietų, tiksliau Mongolijos? Mūsų namuose jis nebuvo dažnas svečias iki pažinties su viena moterimi Nina, kuri augina ir kuria nuostabius prieskonius mišinius. Patikėkit mišinys su peletrūnu, maltais kmynais ir gelsve kažkas kosmiško, kuo dabar mūsų namuose kvepia beveik kas antras patiekalas 🙂

Bet pala… sugrįžkime prie Rusijos ir peletrūno. Mes be galo mėgstame virtą liežuvį, o kai žiūrėjome savo mėgstama kulinarinį šou „My Kitchen rules„, jame dalyvavusios rusės vis gamino savo tradicinius virtuvės patiekalus. Vienas jų – jaučio liežuvis su krienais. Taigi pristatome, šiek tiek paturbintas, dūmais pakvėpintas, nuostabus užkanis ir ne tik su #KarantinoSkoniuKeliones įkvėptu rusiškos kilmės prieskoniu – peletrūnu.

Reikės:

  • jaučio liežuvio
  • 1 šaukšto kvapniųjų pipirų
  • 3 lauro lapų
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 3 valg. š. druskos
  • saujos džiovintų peletrūnų

Užkaiskite 3-4 litrų puodą vandens, sudėkie prieskonius, daržoves, liežuvį ir virkite 3 valandas. Jeigu turite greitpuodį, jame išvirsite per 1,5 valandos, tad mes virėme jame.

Išvirtą liežuvį nuplaukite šaltu vandeniu, nulupkite.

Toliau jeigu turite galimybę meskite jį ant karšto dūmo dar 20-30 minučių, o jeigu neturite, merkite atgal į sultinį, kuriame virė ir laikykite kol sultinys visiškai atvės, tuomet išimkite, nusausinkite ir galite skanauti.

Būtinai patiekite su krienais.

Print Friendly, PDF & Email