Ramen sriuba

Tai ypatinga Japoniška sriuba, kurią gali valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip gydantį sultinį, nes juk karštas sultinys ne tik sušildo 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą bet gardžią Japoniją 🙂

Reikės sultiniui:

  • keptos vištos arba anties kaulų
  • 1,5 litro vandens
  • česnako skiltelės
  • saujos svogūnų laiškų arba pusė svogūno
  • 5 cm imbiero šaknies
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukštelio sezamų aliejaus

Sudėkite kaulus, užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius. Užvirinkite ir pavirkite apie valandą. Nukoškite. Įpilkite sojos padažą, sezamų aliejų. Štai puikusis kvapnus sultinys paruoštas.

Tradiciškai ramen valgomas su girkių miltų makaronais, kurie vadinami soba. Bet jeigu nerasite – nebijokite įdėkite tiesiog kiaušinių makaronų, kurie greit išbrinksta.

Dar vienas privalomas ingredientas – kiaušinis. Tobulas variantas – minkštas kiaušinis, skystu tryniu ir marinuotas sojoje. Mes naudojome virtus ir marinuotus sojos padaže putpelių kiaušinius. Galite išvirti kiaušinį be lukšto, jis puikiai tinks irgi.

Taip pat ramen deriniui puikiai tinka bet kokia mėsa. Tiek virta, tiek kepta, tiek tie patys likučiai. Mes lepinomės kokybiška kepta jautienos išpjova.

Sekantis ingredientas kurį labai rekomenduojame, tai įvairūs daigai. Ypač pupelių daigai populiaru Japonijoje, bet jeigu neturite – pašviežinkite skonius tiesiog šviežiu tarkuotu agurku, svogūnų laiškais.

Print Friendly, PDF & Email