Japoniškas kepsnys (tonkatsu)

Skamba įspūdingai? Sudėtingai? Ramiai 🙂 tai labai paprastas, gardus kiaulienos kepsnys. Jeigu nerasite panko džiuvesėlių, nebėda, dar geriau tiks prancūziško batono arba tiesiog sudžiuvusios duonos gabaliukas, kurį gal net susiruošėte išmesti 🙂 Visa šio patiekalo skonio paslaptis ne tik traškūs kepsnio „marškinėliai” bet ir skoningas padažas. Būtinai jį išbandykite!

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą, bet įdomią JAPONIJĄ 🙂

Reikės:

  • 4-5 kiaulienos nugarinės kepsnių (maždaug 1-1,5 cm storio)
  • druskos ir pipirų
  • maždaug stiklinės panko džiuvesėlių arba kitos duonos stambių džiuvesėlių
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 kiaušinio

Mėsos kepsnius pamuškite, pagardinkite druska bei pipirais.

Jeigu neturite/neradote panko, tuomet susmulkinkite sudžiuvusią duoną (rekomenduojame prancūzišką batoną ypač pilno grūdo) iki stambių trupinių, nepersistenkite, jie tikrai turi būti stambūs.

Kepsnelius apvoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje, tuomet stambiuose džiuvėsių trupiniuose.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

Kepsniukus dėkite ant grotelių, po jomis pakiškite skardelę ir kepkite 20 minučių.

Kol kepa kepsniai. Sumaišykite padažą, kuriam reikės:

  • 1 šaukšto sezamų sėklų
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 5 šaukštų vorčesterio padažo
  • 3 šaukštų austrių padažo
  • 2 šaukštų rudojo cukraus

Sutrinkite sezamų sėklas, sumaišykite su likusiais padažais. Palikite cukrų ištirpti.

Iškeptą kepsnį patiekite sukapotą juostelėmis ir užpiltą padažu.

Print Friendly, PDF & Email