kaip teigia Delfi.lt … Tai ispaniškas patiekalas, kurį netruksite pasigaminti. Gana aštrus, tačiau tame ir yra jo žavesys. tai… tikra tiesa 🙂
Reikės:
- ¾ stiklinės kukurūzų miltų
- 2 šaukštelių čili prieskonių
- ½ šaukštelio maltų kmynų ( neturėjau 🙂 vietoj jo muskato riešuto miltelius panaudojau )
- ½ šaukštelio paprikos miltelių
- ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
- aliejaus kepimui
- 700 g vištienos krūtinėlių puselių be kaulų ir odos
- 350 g. pomidorų, supjaustytų gabalėliais (rekomenduočiau be sėklyčių ir vidaus, jei norisi tirštumo)
- 1 raudona paprika (mano iprovizacija vietoj svogūno)
- 3 šaukštų konservuotų žalių aitriųjų pipirų BŪTINA
- 4 šaukštelių žaliosios citrinos sulčių (tai skystina, tad dėčiau mažiau)
- 1 šaukšto smulkintos kalendros
- duonos trupinių
- 3 kiaušinių baltymų (naudojau 2 kiaušinius su viskuom 🙂 )
Pirmiausiai gaminam Salsos padažą – susmulkinam pomidorus, papriką, žalias aitriąsias paprikas, žaliosios citrinos sultis, kalendrą ir viską gerai išplakam ir sudedam į šaldytuvą. Pastovėjęs padažas „mėgsta” patirštėti, tad gal net geriausia jį gaminti iš vakaro 🙂
Keptuvėje maišydami pakepinam duonos trupinius, kol parus. Suberiam kukurūzų miltus, čili prieskonius, papriką, muskatą ir raudonėlį. Gerai išmaišom. Į kepimo skardą įpilam truputį aliejaus. Mažame dubenėlyje išplakam kiaušinius. Juose pamirkom vištienos gabalėlius ir apvoliojam džiūvėsėlių ir prieskonių masėje. Sudedam į skardą ir kepam 200 karųtumo orkaitėje apie 15 minučių. Dar paskrudinam su griliaus funkcija ~ 5 min… didesnia traššššškesiui 🙂
Patiekiam kartu su Salsos padažu 🙂