Traški vištiena salsos ritmu :)

kaip teigia Delfi.lt … Tai ispaniškas patiekalas, kurį netruksite pasigaminti. Gana aštrus, tačiau tame ir yra jo žavesys. tai… tikra tiesa 🙂

 Reikės:

  • ¾ stiklinės kukurūzų miltų 
  • 2 šaukštelių čili prieskonių 
  • ½ šaukštelio maltų kmynų ( neturėjau 🙂 vietoj jo muskato riešuto miltelius panaudojau ) 
  • ½ šaukštelio paprikos  miltelių
  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
  •  aliejaus kepimui 
  • 700 g vištienos krūtinėlių puselių be kaulų ir odos
  •  350 g. pomidorų, supjaustytų gabalėliais (rekomenduočiau be sėklyčių ir vidaus, jei norisi tirštumo)
  •  1 raudona paprika (mano iprovizacija vietoj svogūno)
  •  3 šaukštų konservuotų žalių aitriųjų pipirų BŪTINA
  •  4 šaukštelių žaliosios citrinos sulčių (tai skystina, tad dėčiau mažiau)
  •  1 šaukšto smulkintos kalendros 
  • duonos trupinių
  • 3 kiaušinių baltymų (naudojau 2 kiaušinius su viskuom 🙂 ) 

 Pirmiausiai gaminam Salsos padažą – susmulkinam pomidorus, papriką, žalias aitriąsias paprikas, žaliosios citrinos sultis, kalendrą ir viską gerai išplakam ir sudedam į šaldytuvą. Pastovėjęs padažas „mėgsta” patirštėti, tad gal net geriausia jį gaminti iš vakaro 🙂

Keptuvėje maišydami pakepinam duonos trupinius, kol parus. Suberiam kukurūzų miltus, čili prieskonius, papriką, muskatą ir raudonėlį. Gerai išmaišom. Į kepimo skardą įpilam truputį aliejaus. Mažame dubenėlyje išplakam kiaušinius. Juose pamirkom vištienos gabalėlius ir apvoliojam džiūvėsėlių ir prieskonių masėje. Sudedam į skardą ir kepam 200 karųtumo orkaitėje apie 15 minučių. Dar paskrudinam su griliaus funkcija ~ 5 min… didesnia traššššškesiui 🙂

Patiekiam kartu su Salsos padažu 🙂

Print Friendly, PDF & Email