Moliūgėlio dubenėlis

taigi… atėjo eilė ir jam… tam sodo karaliui … moliūgui 🙂 vėl ruošiu tirštą moliūgų sriubą 🙂

Reikės:

  • pusės moliūgo
  • 2 dideles bulvės
  • 3 skiltelės česnako
  • Prieskoniai: muskato riešutas, raudonėlis
  • Veršienos sultinio (galit naudoti ir kitokį)
  • Lydyto sūrio (aš naudojau grybų skonio 185 gr. Panemunės, bet IDEALIAUSIAS variantas būtų lydytas mėmelio pelėsinis sūris… tobulo skonio)
  • Skrebučių, tarkuoto Džiugo sūrio

Pjaustytą moliūgą su bulvėmis ir česnako skiltelėmis paverdame ~ 15 min. veršienos sultinyje, pagardintame prieskoniais. Sultinį nupilame, viską sutriname, įdedame lydyto sūrelio, išmaišome, praskiedžiame sultiniu iki mėgstamo tirštumo ir mėgaujamės kvapniu moliūgėlio dubenėliu 🙂