šis receptas jau seniai užbūrė… beliko tik sulaukti cukinijų sezono 🙂
Reikės:
- 140 g miltų
- 45 g kakavos miltelių
- ¼ a. š. druskos
- ½ a. š. malto cinamono
- 1 a. š. sodos
- ¼ a. š. kepimo miltelių
- 120 ml aliejaus
- 75 g cukraus
- 75 g rudojo cukraus (galima pakeisti ir paprastu)
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. vanilės
- 230 g tarkuotos cukinijos
- 125 g smulkinto juodojo šokolado
Aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę išplakam su mikseriu, tuomet įmaišom tarkuotas cukinijas.
Kitame inde sumaišome miltus, kakavą, druską, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus lėtai įmaišome į cukinijų masę. Įmaišome šokolado gabaliukus.
Tešlą supilam į riebalais pateptą kekso formą ir kepam iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 min su ventiliatoriumi. 10 minučių aušinam ant grotelių, tuomet išimam iš formos ir visiškai ataušinam, nors šiltas… su karštais šokolado gabalėliais jis tiesiog tobulas… šlapias, saldus ir tikras keksas…