Traški saldžiarūgštė vištiena

Na ir dar akimirkai stabtelkime ties kinietiška virtuve. Žinoma galima užsisakyti maistą iš mėgstamo restorano į namus (jeigu jis dirba šiuo nelengvu laiku) arba tiesiog pasigaminti patiems… Šiuo laiku, kai likti namie yra būtina, siūlome geriau pasigaminti patiems. Juk įrodėme, kad traškią žuvį paruošti tikrai labai lengva!

Tkime, kad jūs irgi labai ilgitės pokalbių su draugais, svajojate apie ramų pasisėdėjimą kavinėje, tačiau šiuo metu svarbiausia likti namie ir =inoma – sveikiems! Tad keliaukime kartu ir gaminkime tai, ką galbūt iki šiol valgėte tik kavinėse.

Reikės:

  • 500 g vištienos file
  • mėgstamų vištienos prieskonių ir druskos
  • 100 g miltų
  • 50 g krakmolo
  • 1 kiaušinio
  • 120 ml vandens
  • aliejaus kepimui

Vištienos file supjaustykite pailgomis juostelėmis ir pamarinuokite su prieskoniais. Iš kitų produktų užmaišykite tešlą. Sudėkite vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad visi apsiveltų tešla. Atidėkite ir gaminkite padažą.

Padažui reikės:

  • šlakelio aliejaus
  • 0,5 arb.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1-2 cm nuvalyto imbiero
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 apelsino
  • 2 valg.š. sojos padažo
  • 2 valg.š. balto vyno acto
  • 2 valg.š. rudojo cukraus arba 1 valg. š. medaus
  • 20 g krakmolo
  • 50 ml vandens

Trumpai pakepinkite ant aliejaus tarkuotą česnaką ir imbierą. Įberkite rūkytos paprikos miltelius. Nutarkuokite apelsino žievelę, supilkite išspaustas sultis, soją, vyno actą, cukrų arba medų. Skonį reguliuokite cukraus/medaus ir acto pagalba, turi gautis saldžiarūgštis.

Krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir supilkite į padažą, trumpai pakaitinkite. Dabar pats metas kepti vištieną. Užkaitinkite aliejų ir… kepkite kol apskrunda.

Kepkite per kelis kartus, iškeptus gabaliukus dėkite ant popieriniu rankšluosčiu patiestos lentelės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Atsargiai – karštas aliejus labai piktas! Kepkite su ilgų rankenų įrankiais arba… ilgomis rankovėmis kaip Mantas 😀

Kai iškepsite visą vištieną, sudėkite ją į gilų indą ir užpilkite paruoštu padažu.

Patiekite su traškiomis daržovėmis ir ryžiais.

Print Friendly, PDF & Email