Neslėpsime, kad itališka virtuvė mums viena mieliausių. Todėl ir pati šalis jau lankyta ne kartą… o degustacinės ekskursijos su miela Aida yra kažkas tooookio gyvenime, ką kiekvienas privalot nors kartą paragauti, ane Simona?
Trumpus mūsų šeimos kelionių įspūdžius galite paskaityti apie Italija, taip pat ir apie Siciliją , o jei smalsu dar ir degustacijos, tai jas rasite Gyvenimo gurmanuose arba mūsų su Simona parengtame reportaže 🙂
Taiiiiii…. Italia ti amiamo!!! ir tie dieviški kukuliukai pomidorų padaže, ir pasta … o ten ji tiesiog toooobula… mmmm saldus tas jausmas prisiminimų…
Kukuliams reikės:
- ~ 500 g maltos jautienos
- ~250 g maltos kiaulienos
- 1 smulkiai pjaustyto nedidelio svogūno
- 2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių
- 2 nedidelių kiaušinių
- 6 valg.š. džiūvėsėlių
- 1 valg.š. itališkų džiovintų žolelių mišinio
- druskos, pipirų
Padažui reikės:
- ~ 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 2 valg.š. pomidorų pastos
- 1 morkos
- 2 česnako skiltelių
- 1 valg.š. itališkų džiovintų žolelių mišinio
- 400 ml jautienos sultinio
- 2 arb.š. rudojo cukraus
- druskos, pipirų
- šlakelio aliejaus
Visi ingridientai, skirti kukuliams, gerai sumaišomi.
Formuojami nedideli rutuliukai, kurie dedami ant kepimo skardos (išklotos kepimo popieriumi), kepami 200C orkaitėje ~17-20 minučių.
Kol kepa kukuliai, gaminamas padažas. Keptuvėje įkaitinamas aliejus, dedamas smulkiai supjaustytas česnakas ir tarkuotos morkos, kepinama kol morkos pradeda minkštėti.
Pilamas jautienos sultinys, dedami konservuoti pomidorai, pomidorų pasta, prieskoniai ir cukrus. Gerai išmaišoma ir troškinama apie 10-15 minučių.
Iškepę kukuliai sudedami į keptuvę su padažu, visus pamaišant ir tolygiai padengiant padažu. Viskas troškinama apie 15-20 minučių.
Patiekiama su… žinoma makaronais 🙂 ir šviežiai tarkuotu parmezanu… mmmmm… per digiunare amore mio Italia