Grikių blynai su šonine ir miško grybų padažu

Taigi keliaujam toliau po…. Lietuvą 🙂 tiksliau link Dzūkijos miškų, kvepiančių grybais ir garsėjančios gardžiais grikių patiekalais. Norite sužinoti daugiau? Tuomet rekomenduojame Jums vieną ypatingai linksmą ekskursiją, apie kurią jau dalinomės Gyvenimo Gurmanų numeryje 🙂

O šiandien pristatome receptą, su kuriuo ir pradėjo gyvenimą mūsų šeimos tinklaraštis, dabar pasikapsčius per archyvus jis net nuotraukos neturi, bet receptas toks pats gardus, o jei dar pridėjus kelis priedus… mmmm pažadame greitą ir gardų patiekalą. Ir neliūdėkite jei grybų derlius jau suvalgytas, galite drąsiai daryti spirgučių padažą, arba agurkinį jogurto padažą, o pačiam paprasčiausiam variantui tikrai tiks tiesiog grietinė 🙂

Reikės 2-3 porcijoms:

  • 2 stiklinių virtų grikių
  • 2 kiaušinių
  • 2 kupini šaukštai miltų
  • mėgstamų prieskonių
  • 100 g šoninės (ir galima pridėti dar svogūno jei mėgstate)
  • 30 g smulkiai tarkuoto sūrio (nebūtina, bet skaniau)
  • aliejaus kepimui

Pasmulkinkite šoninę, tuomet pakepinkite ją sausoje keptuvėje. Apskrudusią sudėkite į virtus grikius. Išmaišykite.

Grikius pagardinkite mėgstamais prieskoniais, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tuomet pridėkite miltų, tarkuoto sūrio ir viską sumaišykite.

Įkaitinkite keptuvę ir šaukštu formuokite blynus, kepkite iš pradžių ant didesnės ugnies, kad gautųsi traški plutelę, vėliau primažinkite, kad dar vidus iškeptų.

Patiekite su grybų padažu ir skanaukite.