Traškus šamas kinietiškai

Taigi…. nuo o čia viskas prasidėjo… Nusikelkime mūsų skonių kelionėje trumpam į … KINIJĄ 😀 nenuostabu, juk šių dienų karantino kaltininkas virusas savo kelią pradėjo būtent nuo ten… ir tada aplink pasaulį KOSMINIU greičiu… bet vienok mes tikime, kad ši tema jau tikrai užgniaužė visiems mintis, tad geriau siūlome greitą, paprastą, kinietišką receptą, kuris tiks tiek dideliam, tiek mažam.

Reikės 2-3 porcijoms:

  • ~500 gr. bet kokios žuvies filė (mes lepinomės šamo file, puikiai tik ir menkė)
  • mėgstamų žuvies prieskonių (mes naudojome meškiniu česnaku ir petražolėmis jau marinuotą žuvį, tad papildomai prieskoniu nebedėjome)
  • 2 kiaušiniai
  • aliejaus kepimui
  • 5-6 valg. š. kukurūzų krakmolo (galite pakeisti ir bulvių jei neturite)
  • 2 agurkai
  • 1 morka
  • sauja sezamo sėklų
  • 2 valg. š. sezamų aliejaus
  • druskos
  • 5 valg. š. virtų ryžių
  • 1 valg. š. sviesto
  • šviežių kalendrų arba nemėgstantys keiskite plačialapėmis petražolėmis
  • maltų pipirų

Žuvį supjaustykite pailgais piršto storio gabaliukais ir pamarinuokite su mėgstamais prieskoniais. Taip pat galite naudoti jau marinuotos žuvies file.

Atskirkite kiaušinių baltymus, trynius kolkas atidėkite. Baltymus išplakite iki putų su žiupsniu druskos. Sumeskite žuvies gabalėlius ir lengvai pamaišykite.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Žuvies gabalėlius apvoliokite krakmole ir dėkite kepti, nepadauginkite, kad jie gražiai apskrustų, o ne išvirtų. Gražiai apsikrudinkite visus šoniukus ir dėkite į lėkštę. Taip iškepkite visus gabaliukus.

Ryžius pakepinkite ant sviesto, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Ant viršaus uždėkite likusius trynius ir pastoviai maišant pakepkite kol trynys sukeps. Ryžių garnyras paruoštas 🙂

Padažui:

  • 150 ml vandens
  • 2 valg. š. medaus
  • 3 valg. š. sojos padažo
  • 2 valg. š. balto vyno acto (tinka ir obuolių actas)
  • 2 valg. š. saldaus čili padažo

Kol kepa žuvis paruoškite padažą. Visus ingredientus sumaišykite ir pakaitinkite kol sutirštėja. Vaikams šis padažas greičiausiai nepatiks, tad jį pilkite tiesiai į lėkštę tam, kuris tikrai valgys 🙂

Skaniausia viską valgyti iš vieno dubenėlio. Sudėkite ryžius, žuvį, užpilkite padažu. Pridėkite daržovių ir skanaukite 🙂 好吃 (tarti Hào chī) – Skanaus kinietiškai 🙂

Print Friendly, PDF & Email