Tortas „Malibu pakrantėje”

šypsenėlė šypsenėlei 🙂 arba maži stebuklai, kurie tikrai daug nekainuoja, bet palieka neišdildomus įspūdžius… tai dar vienas nekeptas, šaldytas, gaivus ir vasariškas torčiukas užgimė mano virtuvėje… kuriam tiesiog tobulai prilipo svaiginantis pavadinimas 🙂 ačiū Jolančiukui už rekomendacijas pagrindui ir papuošimui 🙂 ir už pirminę mintį Ilonai 🙂

 

Reikės:

  • 300 g šokoladinių sausainių „Selga”
  • 100 g sviesto (pasirinkau saldžios grietinėlės)
  • 800 g kokoso pieno
  • 1 kg švelniosios varškės
  • 200 ml cukraus (jeigu naudosit saldžią varškės masė, siūlyčiau pradžiai dėt tik 100 ir ragaut 🙂
  • 100 ml Malibu likerio
  • 6 a.š. želatinos
  • uogų, mėtos lapelių papuošimui

Sausainius sutrupiname ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Tortinės formos dugne suformuojame pagrindą ir padedame š šaldytuvą sustingti.

Varškę išsukame su 400 g kokosų pienu, supilame likerį, cukrų, gerai išmaišome. 

Želatiną užpilame likusiu 400 g kokoso pieno ir paliekame 20 min kol išbrinks. Garų vonelėje, pastoviai maišant ištirpiname, svarbiausia – neužviriname.

Pravėsusia želatiną įmaišome į varškės masė ir gerai išmaišome. Viską supilame ant pagrindo. Statome į šaldytuvą.

po 15-20 minučių kai masė pradeda stingti, papuošiame torto viršų.  

Gaiviai lengvas desertas 🙂 gali būti ir kitokiu pavidalu 🙂 pvz taurėse 🙂

 

kadangi pagrindui naudojau Selga sausainius, kurie skaniai prisigėrė pačios masės ir tobulai derėjo šokolado prieskonis prie torto gaivumo 🙂 ir štai pjūvis…  nebuvo laiko jo dailiai įamžint, nes torto ant stalo vis mažėjoooo pavojingai greit 🙂

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eighteen − eleven =