Kalakutienos šašlykas marinuotas jogurte

kolektyviniai pietūs… pradedam ofise nebeišgyvent be jų 🙂 o šiaip… iš tikro labai smagu ir skanu pietauti su kolegomis, ragauti įvairius pagamintus patiekalus 🙂 tad 5dienio pietums ieškojau ko nors kepto, vasariško, mėsiško… užkliuvo pirmasis Neringos vištienos šašlykas dar kokius 5 kitus variantus susiradau, bet galiausiai nugalėjo pirmasis 🙂 ir kalakutiena nugalėjo, nes žymiai skaniau nei vištiena 🙂

 

Reikės:

  • 1 kg kalakutienos krūtinėlės (apie 500 g)
  • 6 a. š.ų kario
  • 2 a. š. rūkytos paprikos miltelių (kas mėgstat aštriau dėkit čili miltelių)
  • nedidelio gabalėlio imbiero (~ 30 gr nulupto)
  • 4 skiltelių česnako
  • 400 ml. natūralaus jogurto
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Sutraiškome česnaką trintuve, sutarkuojame imbierą, sumaišome su jogurtu, pridedant kario, paprikos, druskos, pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišome. 

Kalakutieną supjaustomo norimo vienodo dydžio gabaliukais. Kadangi kepsiu ant medinių iešmelių, tai pasirinkau mažesnius gabaliukus. Galima pjaustyti juostelėmis ir „garbanoti” ant vėrinukus, kaip Neringa 🙂

Vištieną sudedame į marinatą, išmaišome, kad marinatas gerai pasiskirstytų ir marinuojame per naktį. 

Į jogurtą įspauskite česnako, įtarkuokite imbiero, suberkite kario, paprikos miltelius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite ir supilkite į dubenį, kuriame vištiena marinuosis.

Kepame ant griliaus, laužo, orkaitėje arba tiesiog… keptuvėje 🙂 svarbu neperkepti, nes mėsa bus sausa ir neskani.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 − four =