Tingūsssss virtinukai :)

aptingote po didžiųjų švenčių? maisto naikinimo bumas jau praeityje, bet… valgyt vistiek kartais norisi 🙂 tad kai trūksta laiko ir norisi ko nors greito, bei skanaus… siūlau pasilepinti tinginių virtinukais 🙂 juos užmačiau Neringos puslapyje ir šiek tiek pridėjau savo prieskonio 🙂

Reikės:

  • lavašo
  • 400 gr. maltos mėsos (aš naudojau ir rekomenduoju liesesnės, pvz.: kalakutienos, vištienos arba veršienos)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. grietinės
  • 150 ml sultinio
  • 150 m grietinėlės ( geriau pasirinkit liesesnę, bet jokiu būdu nekeiskite jos grietine )
  • 1 a.š. čiobrelių
  • 1 a.š. rūkytos paprikos 
  • 3-4 morkos
  • 2 v.š  aliejaus (aš naudojau lazdynų riešutų, tobulas gavosi morkų skonis )
  • druskos, pipirų pagal skonį 

 Lavašą ištiesiam, šiek tiek paliekam kol pasiruošiam įdarą. Maltą mėsą sumaišome su čiobreliais, rūkyta papriką, įmušam kiaušinį, įdedam grietinės, įspaudžiame česnaką, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.

Paruoštą įdaru ištepame lavašą ir paliekame suminkštėti, kol gaminame morkas.

Sutarkuotas morkas per smulkia burokinę tarką, pakepiname ant aliejaus, kol suminkštėja. Jomis išklojame troškintuvo dugną.

Standžiai susukave lavašą su įdaru ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais maždaug 5-6 cm, geriausiai žiūrėti pagal troškintuvo aukštį, kad laisvai užsidėtų dangtis. Tuomet lavašo gabaliukus sustatome į troškintuvą. Užpilame sultiniu ir grietinele.

Kepame 200 karštumo orkaitėje, nuo to kai padažas inde pradeda burbuliuoti  ~ 15-20 min. ir skanaujame… jei trūksta padažo, puikiai tiks tradicinis sviesto ir grietinės 🙂

Print Friendly, PDF & Email