Biscotti…

Kartais kalėdines dovanas piltome imbieriniais sausainiukais… dar vienas valgomas variantas – kalėdiniai keksai ir brandinami pyragai… o gal visiškai nepretenzingi biscotti? Manau pataikysite kiekvieno skoniui ir tikrai ilgai neužtruksite su jų gamyba 🙂 o pridėję kvapnios arbatos maloniai nustebinsite savo brangius žmogeliukus, neakivaizdžiai primindami… laikas pertraukelei 🙂 tikrai aromatingai minutėlei sau ir savo šeimai prie puodelio arbatos, kavos ar net sultinio 🙂 ooooo TAIP 🙂 kas sakė, kad dovanos būtinai turi būti saldžios 🙂 ačiū Daivutei, už sūrumo idėją

ir reklaminiam žurnaliukui „Druska ir pipirai” už saldumą 🙂

Saldiems reikės:

  • 250 gr. miltų
  • 200 gr. cukraus pudros
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 250 gr. džiovintų vaisių (naudojau 100 papajų, 100 abrikosų, 50 vyšnių, bet drąsiai galit eksperimentuoti)
  • 150 gr. riešutų (naudojau 100  migdolų,  50 lazdyno riešutų)
  • 1 citrinos žievelės ir kelis lašus citrinos esensijos

Sūriems reikės: 

  •  100 gr. kambario temperatūros sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 250 gr. miltų
  • 200 gr. tarkuoto Džiugo sūrio
  • 100 gr. vytinto kumpelio
  • 1 a. š. rūkytos paprikos
  • 1 a. š. druskos

Pradedame nuo saldžių gamybos: sumaišome miltus su cukraus pudra ir kepimo milteliais. Įmušame 2 kiaušinius, išmaišome, tuomet įdedame trečią kiaušinį ir vėl gerai išmaišome. Sudedame susmulkintus džiovintus vaišius ir riešutus (galite pamirkyti, kad būtų lengviau pjaustyti, bet prieš dedant į tešlą būtinai nusausinkite), įtarkuojame citrinos žievelę, įlašinam esensijos ir gautą masę padaliname į 6 lygias dalis. Ant skardos paklojame kepimo popierių ir drėgnomis rankois formuojame pailgas 3 cm pločio juosteles ir truputį priplojame. Kepame 180 karštumo orkaitėje 10-12 min. kol apskrunda. Atvėsiname. Supjaustome įstrižai ir vėl kepame iš abiejų pusių po 5-7 min 150 karštumo orkaitėje, kad geriau padžiūtų.

Kol kepa saldieji… ruošiam sūrių biscotti tešlą: dubenyje išplakame sviestą iki baltumo ir toliau plakant sumušamm po vieną kiaušinius, suberiam sūrį, pjaustytą kumpelį. Pagardiname druska ir rūkyta paprika. Suberiame pusę miltų, pamaišome, suberiame likusius miltus ir jau pradedame rankomis minkyti. Tešla turi gautis lipni. Gautą masę padaliname į 4 dalis ir drėgnommis rankomis suformuojame keturias pailgas lazdeles, kurias skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, šiek tiek priplojame.  Kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 15 min. kol apskrunda. Atvėsiname. Supjaustome įstrižai ir vėl kepame iš abiejų pusių po 5-10 min 150 karštumo orkaitėje , kad geriau padžiūtų.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

20 − 1 =