Tinginių virtinukai „ale cepelinai”

cepelinai… skamba sudėtingai… sunkiai… užkemšančiai skrandžius 🙂 bet tik ne šis tinginio variantas…  beveik per pusvalandį, garantuoti pietūs ant stalo 🙂 

Reikės:

  • 500 gr. 9% varškės
  • 12 šaukštų manų kruopų
  • 4 šaukštai bulvių krakmolo
  • kiaušinis
  • druskos
  • 50 ml vandens
  • Įdarui: maltos kalakutienos (~200 gr) apkeptos su mėgstamiais prieskoniais
  • šiek tiek krakmolo apvoliojimui

Taigi varškę, manų kruopas (kitą kart galvoju pabandyt su 11 šaukštų, nes buvo šiek tiek kietoki), bulvių krakmolą, kiaušinį, druską sumaišome dubenyje, įpilame vandens, kad suliptų, jei reikia jo galima įpilti šiek tiek daugiau. Padaliname gautą masę į vienodus rutuliukus (man gavosi 8). Išplojame delne paruoštos masės rutuliuką, dedame nedidelį šaukštą įdaro ir formuojame cepeliną :).

Suformuotus cepelinus apvoliojame krakmolu ir verdame pasūdytame vandenyje, kai iškyla į paviršių ~ 10 min.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

7 + 19 =