Šventinė duona

vis dar bandau receptus iš leidinio „Duona ir aptepai”

Reikės:

  • 250 gr miltų
  • 50 gr juodų alyvuogių
  • 50 gr žalių alyvuogių
  • 1 v.š. mielių (naudojau sausas)
  • 4 kiaušiniai
  • 150 ml balto sauso vyno
  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 gr rūkyto kumpio
  • 100 gr fermentinio sūrio
  • 100 gr graikinių riešutų
  • 0,5 a. druskos
  • prieskonių po 1 a.š. baziliko, rozmarino, raudonėlio, mairūno

Miltus sumaišome su mielėmis, palengva supilame vyną, suberiame druską, aliejų. Užmaišome tešlą ir paliekame pusvalandžiukui.

Kumpį supjaustome šiaudeliais, sūrį smulkiai sutarkuojame, alyvuoges supjaustome žiedeliais. Į tešlą po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno išmaišome, sudedame kumpį, sūrį, prieskonius, riešutus, alyvuoges. Išmaišome.

Riebalais ištepame formą (kepiau silikoninėje, todėl netepiau), sudedame tešlą, ir paliekame šiltoje vietoje 45 min. (naudojau orkaitės kildinimo funckiją, nes namie nešilta). Kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 1 val.

Skani užkandinė duonelė 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen + six =