beveik metus šis receptukas išgulėjo mano sąraše… pagaliau prisiruošiau… ir jis tikrai vertas dėmesio 🙂 tiesa bandžiau aš su nugarine 🙂
Reikės
- 1,5-1,7 vienodo storio nugarinės gabalo (ji sausesnė nei sprandinė, todėl būtinas padažas valgant)
- 2 didesnių pomidorų
- mocarelos didesnio (iki kumščio dydžio) rutuliuko
- rūkyto pjaustyto sūrio (kepiau su Nidos, tiktų ir medžiotojų)
- prieskonių (čiobrelių, orzmarino, mairūno, druskos, pipirų, kmynų)
- kelios skiltelės česnako
- 2-3 v.š. majonezo
- 1 v.š. garstyčių
Nugarinės gabaliuką supjaustome 1,5 cm storio kepsneliais, neįpjaunant nugarinės iki galo paliekant ~ 1 cm. ir pasimarinuojame (galima net iš vakaro) su prieskoniukais. Majonezą sumaišome su garstyčiomis ir įtriname visą mėsos gabaliuką ir kiekvieną įpjovimą.
Susipjaustome skiltelėmis sūrius ir pomidorą. Į kiekvieną įpjovimą įdėti po skiltelę pomidoro ir kas antrą pamaišant vis kitos rūšies sūrį šalia pomidoro. Apšlakstome aliejumi ir išspaustais česnakais. Gerai suviniojame į foliją ir kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 1,5 val. Vėliau atidengti ir paskrudinti su grilio funkciją dar 10 min.