Kepsnys „Armonika”

beveik metus šis receptukas išgulėjo mano sąraše… pagaliau prisiruošiau… ir jis tikrai vertas dėmesio 🙂 tiesa bandžiau aš su nugarine 🙂

Reikės

  • 1,5-1,7 vienodo storio nugarinės gabalo (ji sausesnė nei sprandinė, todėl būtinas padažas valgant)
  • 2 didesnių pomidorų
  • mocarelos didesnio (iki kumščio dydžio) rutuliuko 
  • rūkyto pjaustyto sūrio (kepiau su Nidos, tiktų ir medžiotojų)
  • prieskonių (čiobrelių, orzmarino, mairūno, druskos, pipirų, kmynų)
  • kelios skiltelės česnako
  • 2-3 v.š. majonezo
  • 1 v.š. garstyčių

Nugarinės gabaliuką supjaustome 1,5 cm storio kepsneliais, neįpjaunant nugarinės iki galo paliekant ~ 1 cm. ir pasimarinuojame (galima net iš vakaro) su prieskoniukais. Majonezą sumaišome su garstyčiomis ir įtriname visą mėsos gabaliuką ir kiekvieną įpjovimą. 

Susipjaustome skiltelėmis sūrius ir pomidorą.  Į kiekvieną įpjovimą įdėti po skiltelę pomidoro ir kas antrą pamaišant vis kitos rūšies sūrį šalia pomidoro. Apšlakstome aliejumi ir išspaustais česnakais. Gerai suviniojame į foliją ir kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 1,5 val. Vėliau atidengti ir paskrudinti su grilio funkciją dar 10 min.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen + six =