Passiflora – kiaušinio formos vaisius, saldžiarūgščiu, sultingu, aromatingu, oranžinės spalvos minkštimu, kuriame susigrūdusios mažos juodos, valgomo sėklos. Pasiflorą galima valgyti žalią (minkštimą kabinti šaukšteliu) arba minkštimo jpjaustyti Į vaisių mišrainę, jogurtą, ledus, putėsius ir desertinius padažus.
Reikės:
- 185 gr sviesto
- 110 gr cukraus pudros
- 3 kiaušiniai
- 180 gr maltų migdolų
- 35 gr miltų
- 420 koncervuotų kriaušių
- 3 a.š. vanilinio cukraus
- 4 passifloros
- 1 a.š. cukraus pudros
- 80 ml sirupo
Sviesta išsukame su cukraus pudra, po vieną sudedame kiaušinius, kaskart gerai išplakame iki vientisos masės. Sudedame maltus migdolus sumaišytus su miltais, geria išmaišome.
Gautą masę dedame į 22 skersmens silikoninę formą (jei naudojate kitą, išklokite kepimo popieriumi), kepame 160 karštumo orkaitėje su ventiliarotoriumi 50 min.
Kol kepa gaminame glajų – pasifloros minkštimą pakaitiname su cukraus pudros šaukšteliu ir sirupu iki virimo, užvirus paviriname porą minučių kol sutirštėja, nukeliame ir atvėsiname.
Iškepusį pyragą palaikome formoje dar 5 minutes ir tuomet padėję ant grotelių aptepiame passiflorų glajumi.
Saldžiarūgštis, itin gaivus ir tirpstantis burnoje desertas 🙂