Migdolų pyragas su kriaušėmis ir passiflorų glajumi

Passiflora – kiaušinio formos vaisius, saldžiarūgščiu, sultingu, aromatingu, oranžinės spalvos minkštimu, kuriame susigrūdusios mažos juodos, valgomo sėklos. Pasiflorą galima valgyti žalią (minkštimą kabinti šaukšteliu) arba minkštimo jpjaustyti Į vaisių mišrainę, jogurtą, ledus, putėsius ir desertinius padažus.

Reikės:

  • 185 gr sviesto
  • 110 gr cukraus pudros
  • 3 kiaušiniai
  • 180 gr maltų migdolų
  • 35 gr miltų 
  • 420 koncervuotų kriaušių
  • 3   a.š. vanilinio cukraus  
  • 4 passifloros
  • 1 a.š. cukraus pudros 
  • 80 ml sirupo 

Sviesta išsukame su cukraus pudra, po vieną sudedame kiaušinius, kaskart gerai išplakame iki vientisos masės. Sudedame maltus migdolus sumaišytus su miltais, geria išmaišome.

Gautą masę dedame į 22 skersmens  silikoninę formą (jei naudojate kitą, išklokite kepimo popieriumi), kepame 160 karštumo orkaitėje su ventiliarotoriumi 50 min.

Kol kepa gaminame glajų – pasifloros minkštimą pakaitiname su cukraus pudros šaukšteliu ir sirupu iki virimo, užvirus paviriname porą minučių kol sutirštėja, nukeliame ir atvėsiname. 

Iškepusį pyragą palaikome formoje dar 5 minutes ir tuomet padėję ant grotelių aptepiame passiflorų glajumi.

Saldžiarūgštis, itin gaivus ir tirpstantis burnoje desertas 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × 4 =