nusipirkau žurnaliuką „Duona ir aptepai” pristatau pirmąjį bandymą… Pinta balta duonelė… su kokiu nors džemu… puodeliu pieno… miela akimirka…
Reikės:
- 0,8 kg miltų (su minkymų man prireikė beveik 1 kg)
- 100 gr sviesto
- 25 gr mielių
- 600 ml vandens
- 2 kiaušiniai
- 1 kiaušinis aptepimui
- po 1 a.š. druskos ir cukraus
- sezamo pabarstymui
Iš visų produktų, išskyrus vieno kiaušinio skirto aptepimui, iš vakaro užmaišome tešlą. Laikome ją šaldytuve per naktį kuo gilesniame inde, nes ji linkusi pūstis. Ryte tešlą palaikoe šiltai 1 valandą. Su papildomais miltais paminkome, kol tešla nebelimpa prie rankų, padaliname į tris lygias dalis ir suformuojame pynutę (galite iškepti 3 mažiukes pyneles arba 2 vidutines, bus gražesnės ir ryškesnės pynės). Apatepame kiaušiniu, pabarstoe sezamais ir kepame 180-200 karštumo orkaitėje (naudojau duonos kepimo funkciją) apie 20-30 min.