Pinta balta duonelė

nusipirkau žurnaliuką „Duona ir aptepai” pristatau pirmąjį bandymą… Pinta balta duonelė… su kokiu nors džemu… puodeliu pieno… miela akimirka…

Reikės:

  • 0,8 kg miltų (su minkymų man prireikė beveik 1 kg)
  •  100 gr sviesto
  • 25 gr mielių
  • 600 ml vandens
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinis aptepimui
  • po 1 a.š. druskos ir cukraus
  • sezamo pabarstymui

Iš visų produktų, išskyrus vieno kiaušinio skirto aptepimui, iš vakaro užmaišome tešlą. Laikome ją šaldytuve per naktį kuo gilesniame inde, nes ji linkusi pūstis. Ryte tešlą palaikoe šiltai 1 valandą. Su papildomais miltais paminkome, kol tešla nebelimpa prie rankų, padaliname į tris lygias dalis ir suformuojame pynutę (galite iškepti 3 mažiukes pyneles arba 2 vidutines, bus gražesnės ir ryškesnės pynės). Apatepame kiaušiniu, pabarstoe sezamais ir kepame 180-200 karštumo orkaitėje (naudojau duonos kepimo funkciją) apie 20-30 min.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 1 =