Soti jautienos sriuba su perlinėmis kruopomis

kai už lango spygauja speigas ir žiema kaip pamišusi šoka po sniego bangas, norisi ko nors šildančio… kad ir dubenėlio 🙂 seniai mano būsimų išbandymų sąraše buvo šio blogo sriubos variantas… toks šaltis tik pagreitino šios sočios, kvapnios, aštrios sriubos virimą

Reikės:

  • jautienos mėsos apie 600gr.(naudojau kumpį)
  • 2 litrai vandens
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 stikl. perlinių kruopų
  • 3 šaukštai pom. padažo
  • 1 a.š. rudo cukraus
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 koncervuotas čili pipiriukas
  • 1 skardinę juodųjų alyvuogių
  • penkių rūšių pipirų, druskos, raudonėlio, rūkytos paprikos
  • Džiugo sūrio pabarstymui

Jautieną supjaustome kubeliais ir pakepiname ant aliejaus. Pagardiname šaukšteliu rūkytos paprikos, skiltelėm supjaustytu česnakų, apkepam. Sudedam smulkintą čili, pakepinam. Įdedam cukraus, pomidorų padažo, prieskonius viską išmaišome, pratroškiname apie 1 minutę. Nukeliame keptuvę ir paliekame.

Užkaičiame vandenį, šiek tiek pasūdome, užvirus sudedame pabrinkintas kelias valandas perlines kruopas (jei neturite laiko pabrinkite, arba pamiršote, tiesiog ilgiau pavirkite kol numinkštėja). Užvirus sudedame keptuvės turinį, užverdame , sumažiname karštį ir verdame lėtai apie 1 valandą. Pabaigoje sudedame žiedeliais pjaustytas alyvuoges, nukeliame nuo ugnies, ir palaikome uždengtą min. 10 minučių.

Skanaudami gardiname sūriu arba grietine. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × five =