vos pasirodė naujasis Virtuvė Nuo…Iki… Nr. 4 (34) ir jame tradicinio tinginio reanimacijos variantas, kaip jau linksmai virtuvėje vynioju tinginio triufeliukus 🙂
Reikės:
- 2 pakelių sausainių „Gaidelis”
- 1/2 indelio sutirštinto pieno
- 200 gr balto šokolado
- 1 sauja šviežių mėtų
- 100 gr konjako arba brendžio
- 1 citrina
- Kakavos arba kokosų drožlių
Sausainius susmulkiname, įtarkuojame citrinos žievelę ir apšlakstome konjaku.
Į puodą su verdančiu vandeniu įstatome karščiui atsparų indą, kuriame ant garų ištirpiname šokoladą, paskui supilame kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišome bei nukeliame nuo garų.
Susmulkiname mėtas, sumaišome su citrinos sultimis.
Paruoštas mėtas sumaišome su šilta kremo mase kol ji tampa vientisa.
Sumaišome masę su sausainiais. Atšaldome. Rankomis formuojame kamuoliukus ir apvoliojame kakavoje arba kokosų drožlėse.