Bruschetta pagal vyrai virtuvėje

vakar grįžome namo beveik su maišu dovanų… ir kas sakė, kad Kalėdos būtinai turi būti gruodį… viena jų nuostabaus skonio šviežias Daivutės keptas batonas 🙂 ilgai nereikėjo galvoti kaip jį realizuoti, nes skanus jis ne tik vienas su pienu ir uogiene, bet ir nerealiai skaniai su juo gavosi ir itališkos bruschetos pagal vyrus 🙂

Reikės:

  • batono
  • minkšto avokado
  • poros skiltelių česnako
  • šiek tiek itališkų prieskonių (ar kt. žolelių mišinys)
  • alyvuogių aliejaus
  • 5 vidutinių pomidorų
  • vytinto kumpio
  • tarkuoto Džiugo  sūrio

Batoną supjaustome 0.5-1 cm riekelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir paskrudiname orkaitėje kad būtų traški (naudojau grilio funkciją) apie 7 min.

Pomidorus nublanširuojame, supjaustome kubeliais ir patroškiname su prieskoniais kol išgaruoja vanduo.

Avokado minkštiną sutriname su  česnakais, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, itališkomis žolelėmis.

Apkepintas batono duoneles, aptepame avokado mase, uždedame pomidorų masės,  uždedame jusotelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstome sūriu.

Traškus, gaivus, aromatingas užkandis ir ne tik 🙂 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vienas komentaras “Bruschetta pagal vyrai virtuvėje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − eight =