vakar grįžome namo beveik su maišu dovanų… ir kas sakė, kad Kalėdos būtinai turi būti gruodį… viena jų nuostabaus skonio šviežias Daivutės keptas batonas 🙂 ilgai nereikėjo galvoti kaip jį realizuoti, nes skanus jis ne tik vienas su pienu ir uogiene, bet ir nerealiai skaniai su juo gavosi ir itališkos bruschetos pagal vyrus 🙂
Reikės:
- batono
- minkšto avokado
- poros skiltelių česnako
- šiek tiek itališkų prieskonių (ar kt. žolelių mišinys)
- alyvuogių aliejaus
- 5 vidutinių pomidorų
- vytinto kumpio
- tarkuoto Džiugo sūrio
Batoną supjaustome 0.5-1 cm riekelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir paskrudiname orkaitėje kad būtų traški (naudojau grilio funkciją) apie 7 min.
Pomidorus nublanširuojame, supjaustome kubeliais ir patroškiname su prieskoniais kol išgaruoja vanduo.
Avokado minkštiną sutriname su česnakais, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, itališkomis žolelėmis.
Apkepintas batono duoneles, aptepame avokado mase, uždedame pomidorų masės, uždedame jusotelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstome sūriu.
Traškus, gaivus, aromatingas užkandis ir ne tik 🙂
Dovile, nuostabiai skaniai čia viskas atrodo!!! Mielai pasivaišinčiau 😉