Sviestiniai trapūs sausainukai su spanguolėmis

prasideda masinis kalėdinių kepinių kepimas 🙂 nu negi ir man į jį neįsisukus… šis puikiai trapus ir burnoje tirpstančių sausainiukų Daivutės išbandytas receptas mane tiesiog užbūrė… neilgai jis kabojo mano „privalau išbandyti” sąraše 🙂

Reikės:

  • 275 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g cukraus
  • 245 g aukščiausios rūšies miltų
  • 145 g kukurūzų miltų
  • 75 g smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių
  • žiupsnelio druskos
  • cukraus pudros sausainiams pabarstyti
  • kelių lašų vanilės esencijos

Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Įberiam druskos, įlašinam vanilės, sudedam supjaustytas spanguoles ir po truputį sudedame miltus sumaišytus su kukurūzų miltais. Tešla turi gautis minkšta. Tešlą įdėti į plėvelę ir kišti į šaldytuvą 1 val.

Stalą pabarstytom miltais, iškočiojam tešlą apie 4 mm, formele išspaudžiam sausainius. Atsargiai sausainiukus sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių apie 15 – 20 min.

Ištraukus iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstyti cukraus pudra.

 

Print Friendly, PDF & Email