Braziliškas kukurūzinis keksas

vis dar neišlendu iš Daivos puslapiuko… 🙂 šio vakaro kūrinys… braziliškas kukurūzinis keksas … šis keksas iš sausesnių, bet tikrai super skanus ir netradicinio kukurūzų skonio 🙂

Reikės (gavosi dvi vidutinės formelės ):

  • 320 g kukurūzų miltų
  • 220 g cukraus
  • 400 ml pieno
  • 150 ml alyvuogių ar kitokio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 3 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • Keli lašai vanilės esensijos

Į puodą suberiam miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti pieną ir aliejų. Viską kaitinam ant vidutinės ugnies kol užvirs, būtinai pastoviai maišom, nes prisvils. Masei pradedant virti, sumažinam karštį ir paverdam kol sutirštės. Tuomet perpilam ir atvėsinam.

Tešlos masei atvėsus, mušam po vieną kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakam. Poto beriam kepimo miltelius ir gerai išmaišom.  Masė turi gauti skystoja, į kekso formas pyliau su samčiu 🙂 Prieš tai formeles patepiau trupučiu aliejumi, jei keptumėt silikoninėje formoje – tepti nereikia.

 Įkaitintoje orkaitėje iki 180 karštumo, kepame 35 minutes. Iškeptą keksą pabarstome cukraus pudra.

Keksas purus ir tikrai pikantiško skonio  🙂

Print Friendly, PDF & Email