Kruvinoji meri

kartais virtuvėje šeiminkauja ir Mantukas 🙂 tai buvo jo ilgai lauktas ir norėtas išbandyti projektas – kokteilis 🙂 

Reikės:

  • 50ml. Degtinė
  • 100ml. Pomidorų sultys
  • 10ml. Citrinų sultys
  • 5 lašai. Vorčesterio padažas
  • Šviežias salieras
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai

Šeikeryje sutrinam salierą ir užpilam degtine, pomidorų ir citrinų sultimis. Įlašinam vorčesterio padažo, įberiam druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Įdedam ledo ir viską suplakam. Pilant į taures nukošiam per sietelį. Patiekiant įdedam kelis ledo kubelius ir papuošiam saliero stiebeliu bei citrinos griežinėliu.

 

 

Šio kokteilio populiarumo paslaptis slypi jo galimybėje transformuotis. Šiai dienai yra daugybė „Kruvinosios Meri” paruošimo variantų. Eksperimentuojama su aromatinėmis degtinėmis, tekila ir netgi sake. Kai kuriuose kokteilio variantuose naudojami krienai, raudonasis pipiras, česnakinė druska ar jautienos buljonas. Čia mes pateikėme klasikinį kokteilio ruošimo variantą, bet atsiminkit kad tai universalus kokteilis ir erdvės eksperimentams pilna.

 

Print Friendly, PDF & Email