Šį receptuką užmačiau Pudingo tinklaraštyje, po to pamačiau ir per vieną kalėdinių Beatos virtuvės laidų, kadangi turėjau labai gražių iš Maljorkos draugų parvežtų figų, tai būtent jas ir panaudojau šiam kalėdinių dovanų svaigiam kasneliui 🙂 tiesa jį paruošti reikėjo gerokai anksčiau, nes figas reikia išbrinkinti brendyje mažiausiai 2 savaites 🙂
Reikės:
- 200 g džiovintų figų
- puslitrį brendžio (naudojau su apelsino aromatu)
- 2 pieniško šokolado plytos po 100 gr
- 1 v.š. sviesto
- keli šaukštai grietinėlės (tinka ir pienas)
- skrudintų sūdytų migdolų (tiek kiek figų vnt)
Figas nuplikome verdančiu vandeniu, paliekame nuvarvėti, tuomet sudedame į stiklainį ir užpilame brendžiu ir saugiai paslėpiame vėsioje tamsioje vietoje mažiausiai 2 savaitėms.
Po dviejų, o gal net daugiau savaičių figas ištraukiame iš sleptuvės, šiek tiek paspaudžiame, kad įgautų apvalesnes formas, įgrūdame po sūdytą keptą migdolą ir pasiruošiame šokolado maudynėms.
Šokolado plytas sulaužome, puode ištirpiname su sviestu ir grietinėle. Kai šokoladas tampa pakankamai skystas, nardiname jame figas ir perkeliame ant kepimo popieriaus. Po visko figas perkeliame į šaldytuvą ir jame laikome iki panaudojimo 🙂