Kūčių stalui norėjosi ko nors lengvesnio, gaivesnio, šaltos žuvies užkandžių buvo sočiai suplanuota, tad netikėtai atrasta idėja kaip tik tiko, juolab kad šaldiklyje kaip tik saugiai paslėptos gulėjo šaldytos krevetės, tiesa mažosios, bet ir su jomis gavosi labai skanu 🙂
Reikės (2 porcijos):
- 1 indelis konservuotų smulkintų pomidorų
- 3 kapotų česnako skiltelių
- 200 gr paprastų mažyčių krevečių
- 4 v.š. kupini minkšto fetos sūrio
- 20 juodųjų alyvuogių be kauliukų
- druskos, pipirų
- 1 v.š. šaukšto citrinos sulčių
- 1 a.š. raudonėlio
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejų ir pakepiname česnakus, sudėdame smulkintus konservuotus pomidorus, paskaniname druska, pipirais, raudonėliu, citrinos sultimis. Troškiname ant silpnos ugnies maišydami apie 8-10 min. Į sutirštėjusius pomidorus sudėedame alyvuoges ir krevetes (šaldytas krevetes prieš naudodami atšildykite ir nusausinkite), pakaitinkite apie 2 min.
Sudedame į karščiui atsparius indelius (tam puikiausiai tiko sufle indeliai), pabarstome fetos sūrio gabalėliais, raudonėliu ir užkepame 200 karštumo orkaitėje apie 5-10 min. – kol sušils sūris.
Šis karštas užkandis skaniausias dar karštas su šviežia duona, kurią galite drąsiai mirkyti į padažą.