Braškės su džiovintais greipfrutais balto šokolado pataluose

Tai greitas ir paprastas, bet labai efektingas ir skanus variantas kalėdinėms dovanoms. Baltas šokoladas primena sniegą, o braškės su žaliais greipfruto kubeliai tikras vasaros prisiminimas 🙂

baltas sokoladas su braskem ir greitfruktais (2)

Reikės:

  • 500 gr baltojo šokolado
  • 30-40 gr liofilizuotos braškių
  • 100 gr džiovintų žalių greipfrutų
  • 1 v.š. sviesto
  • 1-2 v.š. riebios grietinėlės arba pieno

Liofilizacijos būdu džiovintos braškės – skanios, kvapnios, traškios. Užpylus vandeniu – kaip šviežios! Liofilizacija – tai maisto džiovinimas labai žemoje (-60°C) temperatūroje ir vakuume. Esant tokioms aplinkybėms vanduo iš kietos būsenos (ledo) pereina į dujinę būseną aplenkdamas skysčio fazę. Liofilizuotuose produktuose 100% išlieka visi vitaminai ir maistinės medžiagos. 10g džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių. Drėgmės likutis uogose 1-2%. Išgaravus vandeniui produktas tampa labai lengvas, traškus, bet išlaiko savo formą, spalvą, dydį, tekstūrą, skonį. Šaltinis – Sveikiproduktai.lt

Džiovintus greipfrutus supjaustome mažais kubeliais. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje, pridėdami sviesto ir grietinėlės. Visiškai ištirpus šokoladui, į jį sudedame braškes, greipfrutus ir viską išmaišome greit kol vienodai apsivelia šokoladu, sudedame į norimą formą išklotą kepimo popieriumi, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą per naktį, kad pilnai sukietėtų.

Pjaustome gabaliukais karštame vandenyje nuplautu šlapiu peiliu arba juostelėmis. Dovanoms patariu apvynioti maistine plėvele.

baltas sokoladas su braskem ir greitfruktais (1)

2 komentarai “Braškės su džiovintais greipfrutais balto šokolado pataluose

  1. Dieviškas skanėstas ♥ Ačiū už skanią dovanėlę!!! :* Jis mums žiauriai patiko 😀 neatsisakyčiau dar gabalėlio, mmmmmm…….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × five =