Tai greitas ir paprastas, bet labai efektingas ir skanus variantas kalėdinėms dovanoms. Baltas šokoladas primena sniegą, o braškės su žaliais greipfruto kubeliai tikras vasaros prisiminimas 🙂
Reikės:
- 500 gr baltojo šokolado
- 30-40 gr liofilizuotos braškių
- 100 gr džiovintų žalių greipfrutų
- 1 v.š. sviesto
- 1-2 v.š. riebios grietinėlės arba pieno
Liofilizacijos būdu džiovintos braškės – skanios, kvapnios, traškios. Užpylus vandeniu – kaip šviežios! Liofilizacija – tai maisto džiovinimas labai žemoje (-60°C) temperatūroje ir vakuume. Esant tokioms aplinkybėms vanduo iš kietos būsenos (ledo) pereina į dujinę būseną aplenkdamas skysčio fazę. Liofilizuotuose produktuose 100% išlieka visi vitaminai ir maistinės medžiagos. 10g džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių. Drėgmės likutis uogose 1-2%. Išgaravus vandeniui produktas tampa labai lengvas, traškus, bet išlaiko savo formą, spalvą, dydį, tekstūrą, skonį. Šaltinis – Sveikiproduktai.lt
Džiovintus greipfrutus supjaustome mažais kubeliais. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje, pridėdami sviesto ir grietinėlės. Visiškai ištirpus šokoladui, į jį sudedame braškes, greipfrutus ir viską išmaišome greit kol vienodai apsivelia šokoladu, sudedame į norimą formą išklotą kepimo popieriumi, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą per naktį, kad pilnai sukietėtų.
Pjaustome gabaliukais karštame vandenyje nuplautu šlapiu peiliu arba juostelėmis. Dovanoms patariu apvynioti maistine plėvele.
Dieviškas skanėstas ♥ Ačiū už skanią dovanėlę!!! :* Jis mums žiauriai patiko 😀 neatsisakyčiau dar gabalėlio, mmmmmm…….
Džiaugiamės, kad patiko 🙂