Sūrio duona su pomidorais

tiek vyno ar alaus vakarėliui… tinkamas užkandis ši puiki, šlapia, skoninga duona… su burnoje sprogstančiu pomidoriuku… mrrrrr… nesitikėjau tokio rezultato… tad skubu dalintis su visais… neabejingais sūriui… bazilikui… ir pomidorui 🙂

Reikės:

  • 9 v. š. su dideliu kaupu miltų
  •  3 kiaušiniai
  • 2/3 stiklinės pieno
  • 450 gr. vyšinių pomidoriukų (kuo mažesnių ir ilgesnių)
  • 250 gr. fetos arba brinzos tipo sūrio 
  • 150 gr. ožkos sūrio (drąsiai galima pakeisti ta pačia feta arba brinza) 
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos (jei dedat brinzą, gal net nereikia, nes šis sūris sūresnis)
  • 2 a.š. maltos kalendros 
  • puokštelė baziliko
  •  45 gr. kepimo miltelių 

 Pieną sumaišome su kiaušiniais, sudedame miltus ir aliejų, gerai išmaišome. Tešla turi būti skystoka.

Sūrius supjaustome kubeliais. Pomidoriukus nuplaunam ir nusausinam. Bazilikus suplėšome.

Sūrius, bazilikus, pomidorus (pasiliekame paviršių papuošti), prieskonius sudedame į tešlą ir atsargiai išmaišome. Palengva maišydami sudedame kepimo miltelius ir maišome kol tešla pradeda kilti. Tuomet formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą ir dar paviršiuje įspaudžiame likusius pomidoriukus.

Kepame įkaitintoje iki 200 karštumo orkaitėje 40-45 min. Karštą duonelę atvėsiname ant grotelių išėmę iš formos tik su popieriumi ir tik tuomet išimame iš  popieriaus, bei skanaujame 🙂

Print Friendly, PDF & Email