Migdolinis keksas

DIDELIS AČIŪ LINSTAI už ši nuostabiai skanų keksą…

Keksui reikės:

  • 150gr. sviesto 
  • 125gr.cukraus
  • 1 arbatinis šaukstelis vanilės esencijos
  • 2 kiaušiniai
  • 5 šaukstai vandens
  • 150gr.miltų
  •  1 arbatinis šaukstelis kepimo miltelių

Užpilui reikės:

  • 50 gr. sviesto
  • 25 gr. cukraus
  • 1 val. šaukštas pieno
  • 50 gr. migdolų plokštelių

Gaminame keksą… kambario temperatūros sviestą išplakam su cukrumi iki purumo.Įpilam vanilės esencijos,  įmušam po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakame.Įpilame 5 šaukštus vandens, įmaišome miltus su kepimo milteliais. Gautą kekso masę supilame į sviestu išteptą formą ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitė 30 min.

 Gaminame užpilą… užkaitiname sviestą, su cukrumi ir pienu iki virimo, įmaišome migdolų drožles ir užpilame ant karšto kekso. Pašauname į orkaitę dar 10 min.

Tik turėkite kantrybės kol keksas atvės… traški migdolų plutelė… tiesiog tobulą ir viiojanti… 🙂