DIDELIS AČIŪ LINSTAI už ši nuostabiai skanų keksą…
Keksui reikės:
- 150gr. sviesto
- 125gr.cukraus
- 1 arbatinis šaukstelis vanilės esencijos
- 2 kiaušiniai
- 5 šaukstai vandens
- 150gr.miltų
- 1 arbatinis šaukstelis kepimo miltelių
Užpilui reikės:
- 50 gr. sviesto
- 25 gr. cukraus
- 1 val. šaukštas pieno
- 50 gr. migdolų plokštelių
Gaminame keksą… kambario temperatūros sviestą išplakam su cukrumi iki purumo.Įpilam vanilės esencijos, įmušam po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakame.Įpilame 5 šaukštus vandens, įmaišome miltus su kepimo milteliais. Gautą kekso masę supilame į sviestu išteptą formą ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitė 30 min.
Gaminame užpilą… užkaitiname sviestą, su cukrumi ir pienu iki virimo, įmaišome migdolų drožles ir užpilame ant karšto kekso. Pašauname į orkaitę dar 10 min.
Tik turėkite kantrybės kol keksas atvės… traški migdolų plutelė… tiesiog tobulą ir viiojanti… 🙂