Summer rolls arba sunaudok likučius įdomiai su Tailando įkvėpimu

Šis receptas yra puikus tiems, kurie turite likusio Kalėdinio kepsnio likučių arba žuvies keptos nesunaudotos, nes galima suvynioti puikius gardžius vieno kąsnio užkandukus.

Svarbios tik kelios sąlygos – įvynioti ko nors gaivaus ir traškaus, pvz salotos arba šviežių daigų (išduosime paslaptį, kad Žali žali pupelių daigai yra kažkas wow) patiekti su saldžiaaštriu padažu, valgyti pirštais ir lėtai čepsėti 🙂

#karantinoskoniukeliones po tolimą Tailandą 🙂

Reikės:

  • ryžių popieriaus (tokie permatomi apvalūs lakšteliai, kurių ieškokite parduotuvėse prie rytietiškų ingredientų)
  • traškių gaivių salotų, aarba daržovių šiaudeliais arba šviežių pupelių daigų
  • mėsos, žuvies likučių – mes naudojome krevetes apkepintas su kario prieskoniais
  • dar mes pridėjome gaivas mango, kuris mums tiesiog labai draugauja su krevetėmis
  • ryžių makaronų

Ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir palikite kelias minutes išbrinkti. Tuomet nupilkite vandenį, makaronus pašlakstykite aliejumi, pavyzdžiui sezamų. Sudėkite į dubenėlį

Kitame dubenėlį pripjaustykite mėsos, žuvies likučių, arba patiekite keptas krevetes.

Dar nepamirškite indelio su šviežiomis traškiomis daržovėmis arba salotomis.

Psiruoškite lėkstes su padažo indeliais.

Laikas prie stalo 🙂 viduryje stalo pastatykite negilų indą su šiltu vandeniu. Mirkykite ryžių lapus (puikus video su patarimais), dėkite įdaro, vyniokite ir… valgykite dažydami į padažą 🙂