Šis receptas yra puikus tiems, kurie turite likusio Kalėdinio kepsnio likučių arba žuvies keptos nesunaudotos, nes galima suvynioti puikius gardžius vieno kąsnio užkandukus.
Svarbios tik kelios sąlygos – įvynioti ko nors gaivaus ir traškaus, pvz salotos arba šviežių daigų (išduosime paslaptį, kad Žali žali pupelių daigai yra kažkas wow) patiekti su saldžiaaštriu padažu, valgyti pirštais ir lėtai čepsėti 🙂
#karantinoskoniukeliones po tolimą Tailandą 🙂
Reikės:
- ryžių popieriaus (tokie permatomi apvalūs lakšteliai, kurių ieškokite parduotuvėse prie rytietiškų ingredientų)
- traškių gaivių salotų, aarba daržovių šiaudeliais arba šviežių pupelių daigų
- mėsos, žuvies likučių – mes naudojome krevetes apkepintas su kario prieskoniais
- dar mes pridėjome gaivas mango, kuris mums tiesiog labai draugauja su krevetėmis
- ryžių makaronų
Ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir palikite kelias minutes išbrinkti. Tuomet nupilkite vandenį, makaronus pašlakstykite aliejumi, pavyzdžiui sezamų. Sudėkite į dubenėlį
Kitame dubenėlį pripjaustykite mėsos, žuvies likučių, arba patiekite keptas krevetes.
Dar nepamirškite indelio su šviežiomis traškiomis daržovėmis arba salotomis.
Psiruoškite lėkstes su padažo indeliais.
Laikas prie stalo 🙂 viduryje stalo pastatykite negilų indą su šiltu vandeniu. Mirkykite ryžių lapus (puikus video su patarimais), dėkite įdaro, vyniokite ir… valgykite dažydami į padažą 🙂