Sūdyta lašiša Gravadlax

Mes labai mėgstam kiaušinius ir blynus pusryčiams. O jei dar su sūdyta lašiša… skystas keptas arba virtas kiaušinis… ant grudėtos duonos… Turbūt supratote, kad Švediškuose receptuose atradę sūdytą lašišą tikrai neabejojom, kad ją pasigaminsime, ypač kai namus pasiekė tobulos laukinės lašišos siunta 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂

Reikės:

  • 1 kg šviežios lašišos, filė ir be kaulų, bet būtinai su oda
  • 100 g cukraus
  • 75 g jūros druskos
  • 1 valgomasis šaukštas maltų pipirų
  • 100 g šviežių krapų

Lašišos file perpjaukite pusiau, geriausiai čia tinka storesnės žuvies file.

Įtrinkite druskos, cukraus ir pipiru mišiniu, tiek odą, tiek file.

Gausiai padenkite kapotais krapais iš abiejų pusių.

Suvožkite lašiša file vieną į kitą, kad iš išorės būtų oda, apvyniokite maistine plėvele ir šiek tiek paslėkite šaldytuve. Kas 12 valandų apverskite, sūdykite 48 valandas.

Papjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite.

Print Friendly, PDF & Email