Naršydami įvairius švediškus receptus, aptikome mėlynių ledus, oooo šaldiklyje liūdėjo praeito sezono šilauogės, gal ne visai autentiškas, bet vistik beveik mėlynių, kurios auga Švedijoje laukinės, ledai 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂
Reikės:
- 200g šaldytų šilauogių
- 60 g cukraus
- ketvirtadalio citrinos sulčių
- 125 g sūrelio (philadelphia tipo)
- 200 g riebios grietinėlės nuo 35 % riebumo
- 60 g cukraus pudros
Šaldytas uogas užpilkite cukrumi, užspauskite citrinos sultis. Sutrinkite blenderiu.
Įmaišykite sūrelį, trinkite iki vientisos masės. Sudėkite į indą ir laikykite šaldiklyje kol plaksite grietinėlę.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standumo.
Imkite didesni dubenį, sudėkite trintas uogas su sūreliu, įmašykite palengva plakant grietinėlę.
Sudėkite ledus į dežutę, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldiklyje per naktį.