Šparagų ir rūkytos lašišos pyragas

Dovilė mėgsta šparagus… dievina brie sūrį… o jei dar namuose karštai rūkyta laukinė lašiša… Garantuota didžiausia šypsena 🙂 Šis pyragas nesaldus, tinkamas pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tinkamas vežtis į gamtą kitą dieną piknikui, tinkamas bet kuriam, kuris šiuo metu tiesiog žavisi šparagais ir mėgsta žuvį 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂

Reikės:

  • 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 2 kiaušinių
  • 200 g lengvo philadelphia sūrio
  • 2 šaukštai kapotų krapų
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 400 g šparagų
  • 200 g rūkytos lašišos file be odos

Pradėkite nuo tešlos, ištraukite ją iš šaldiklio ir leiskite atšilti.

Šviežius plonus šparagus galima dėti net neapvirtus, jeigu storesni – būtinai nupjaukite galus ir apvirkite 3 minutes. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite pravėsti.

Tešlos gabalą įpjaukite kraštuose, paliekant 1 cm pločio juosta aplink. Vidų subadykite šakute. Kepkite 200 °C orkaitėje su vėjeliu 10 minučių. Tuomet per pjovimo žymes dar kartą įpjaukite, vidų paspauskite, kad sukristų.

Sūrį išplakite su kiaušiniais, prieskoniais, krapais.

Iškeptą tešlos vidurį išklokite lašišos griežinėliais. Pilkite sūrio masę, sudėliokite šparagus. Kepkite 20 minučių.

Tills nästa gång, Sverige 🙂