Kiaulienos vėrinukai (kontosouvli)

Štai dar viena karantino skonių lankoma šalis – Graikija. Neslėpsime, kad šios šalies patiekalų jau ne vienas buvo mūsų puslapyje, tad kai rinkomės, galvojome apie naujus, dar negamintus. Buvome vienoje iš Graikijos salų – Rode, žemyna dar lankytis neteko, o antrą salą – Zakintą – turėjome aplankyti šių metų balandžio mėn… Gal todėl ilgai nenorėjome keliauti į Graikišką virtuvę, nes giliai širdyje vis dar skauda… kad ta svajonių kelionė taip ir neįvyko. Bet nubraukim ašaras, keliaukim skanauti 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂

Reikės:

  • 800 g kiaulienos sprandinės arba jei norite liesiau – išpjovos
  • raudonosios paprikos
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Mėsą supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Jeigu pasirinkote išpjovą – nepamažinkite, nes ji labai greitai kepa.

Pusę raudonos paprikos susmulkinkite gabaliukais – panašaus dydžio kaip mėsa.

Kitą pusę paprikos susmulkinkite labiau, sumaišykite su česnaku, raudonėliu, garstyčiomis, aliejumi, saldžia paprika, druska ir pipirais. Viską sutrinkite virtuviniu trintuvu iki košelės konsistensijos.

Gautu marinatu įtrinkite mėsos gabaliukus. Marinuoti per naktį.

Suverkite ant iešmelių pakaitomis su paprikų gabalėliais. Kepkite kepsninėje ant žarijų, kol mėsa apskruda, o perpjovus prie iešmo nesimato žalios mėsos.

Neturit kepsninės? Nebėda. Drąsiai kepkite orkaitėje 🙂

Print Friendly, PDF & Email