Stromboli pica

Stromboli tai sala Tirėnų jūroje netoli Sicilijos, kartu joje yra aktyvus to paties pavadinimo ugnikalnis, tad kepdami stromboli picą nepagailėkite ingredientų, kad įvyktų tikras skonių išsiveržimas. Ypatingai rekomenduojami netaupyti įdarui tikrų itališkų skonių peperoni, prosciutto, provoloni, mocarelos.O jeigu dar turėsite kantrybės naminei tešlai, tai garantuojame šis patiekalas taps ne tik mėgstamas, bet ir tikras užkandžių karalius. Na o jeigu laiko neturite – jokios tragedijos naudoti jau paruoštą pirktinę picos tešlą.

Šis receptas gamintas Virtuvė Nuo…Iki žurnalui 🙂 kurio šiuo metu kaip tik naujas numeris preyboje, o jame ne tik šis, bet ir nemažai kitų gardžių patiekalų 🙂

Reikės picos tešlai:

  • 320 ml šilto vandens (100–110 °F, 38–43 °C)
  • 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio sausų mielių (1 standartinis pakelis)
  • 13 gcukraus
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 438 g kvietinių miltų, taip pat šiek tiek rankoms ir darbo paviršiui kuomet kočiosite

Pradėkite nuo tešlos, jeigu nusprendėte ją gaminti. Suplakite šiltą vandenį, mieles ir cukrų maišytuvo dubenyje su tešlos kabliu arba mentelės priedu.Uždenkite ir palikite 5 minutes pailsėti.Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir miltų.Minkykite mažu greičiu 2 minutes.Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus.Lengvai miltuotomis rankomis minkykite tešlą 3-4 minutes .Po minkymo tešla dar turi jaustis šiek tiek minkšta.Bakstelėkite pirštu – jei duobutė lėtai atšoksta, tešla bus paruošta kildinti.Jei ne, minkykite toliau. Lengvai patepkite didelį dubenį aliejumi, tešlą dėkite į dubenį, apversdami, kad visos pusės pasidengtų aliejumi.Uždenkite dubenį maistine plėvele arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Leiskite tešlai kilti kambario temperatūroje 60-90 minučių arba kol padvigubės.

Reikės įdarui:

  • 3 šaukštų nesūdyto lydyto sviesto
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų kapotų šviežių petražolių
  • ~400-500 g plonais griežinėliais pjaustytos mėsos, labai rekomenduojame rinktis itališkus skonius kaip peperoni, parmos kumpis, šoninė ir panašiai
  • 300-400 g sūrio (galite drąsiai maišyti tarkuotą mocarelą, parmezaną ir kitus sūrius griežinėliais)

Reikės aptepimui:

  • 1 kiaušinio
  • saujos kapotų šviežių petražolių
  • sauja sezamų sėklų (baltų ir juodų)

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite pusiau. Ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus, naudodami lengvai miltais pabarstytą kočėlą, kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite į stačiakampį.Jei bandant formuoti tešla vis susitraukia, lengvai uždenkite ir leiskite tešlai pailsėti 10 minučių, prieš bandydami dar kartą.

Toliau įdaro eilė: sumaišykite lydytą sviestą ir česnaką, paruoštu mišiniu aptepkite kiekvieną stačiakampį ir pabarstykite petražolėmis.Kai pradėsite sluoksniuoti įdarą, palikite 1 cm kraštelį apačioje ir šonuose ir 3 cm kraštelį viršuje.Išdėliokite įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu.Kartokite su daugiau mėsos ir sūrio, kol sunaudosite visą įdarą. Lėtai susukite kiekvieną strombolį, užtvirtinkite galus, atsargiai perkelkite į išklotas kepimo skardas.

Kiekvieną strombolį aptepkite plaktu kiaušinių ir pabarstykite kapotomis petražolėmis bei sezamais.Labai aštriu peiliu kiekvieno paviršiuje įpjaukite 3–4 įpjovas, kurios padės garams išeiti. Taip suformuotus strombolius galite sandariai uždengti ir laikyti šaldytuve 8 valandas iki kepimo.

Kepkite 200 °C apie 25 minutes arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos. Jei kepate abu vienu metu, įpusėjus kepimui apsukite skardas ir pailginkite kepimo laiką (jei reikia) 2-3 minutėmis.Išimkite iš orkaitės ir 5 minutes atvėsinkite kepimo skardoje, prieš pjaustymą.

Dažniausiai šis patiekalas patiekiamas su paprastu picos arba marinara padažu. Uždenkite ir laikykite likusius strombolius(tiek pjaustytus, tiek ne) šaldytuve iki 1 savaitės.

Print Friendly, PDF & Email