Ispanijos įkvėptos salotos su kiauliena, apelsinais ir aguonų padažu

Ispanijoje mes lankėmės nedaug ir tai net ne pačiame žemyne, o jos saloje – Tenerifėje, tačiau ši šalis vilioja skambia muzika, ryškiomis spalvomis ir ne ką mažiau įspūdingais skoniais. Tad šiek tiek adaptavę deliciuos.com receptą, ragaujame Ispanijos ir kviečiame kartu keliauti su skoniais kartu projekte #susaukstuperpasauli.

2 porcijoms reikės:

  • 1 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos (pimentono Ispanijos būtinai rekomenduojame čia naudoti)
  • 1 apelsino žievelės ir sulčių
  • 80 ml pomidorų tyrės
  • 80 ml klevų sirupo
  • kiaulienos išpjovos file (apie 500 g)

Sudėkite visus ingredientus į užtrauktuku užsegamą maišelį ir gerai sukratykite, kad kiauliena pasidengtų. Mėsą marinuoti šaldytuve bent 1 valandą arba per naktį.

Apelsinų ir aguonų salotoms reikės:

  • 2 apelsinų (mes rinkomės dėl spalvų vieną geltoną, kitą raudoną arba kitaip vadinamą „bloody orange”, bet nebūtina, gali būti ir abu geltoni)
  • 3 trumpavaisių agurkų
  • 2 prinokusių avokadų
  • 80 ml baltojo vyno acto
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų apelsinų padažo (galite naudoti ir pikantišką mango padažą arba tiesiog keisti kitu saldžiu padažu)
  • 2 šaukštų aguonų

Nupjaukite apelsinų žievelę, išpjaustykite minkštimą. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostomis, tai galite padaryti su daržovių skustuku lengvai. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite puseles, supjaustykite griežinėliais.

Dubenėlyje supilkite actą, aliejų, apelsinų padažą ir aguonas, gerai pasūdykite ir išplakite. Salotas ir padažą atidėkite į šalį.

Įkaitinkite keptuvę arba kepsninę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kepkite kiaulieną vartydami kiekvieną pusę po 7–8 minutes, kol išorė gerai apskrus ir iškeps. Mėsą suvyniokite į foliją ir palikite pailsėti 10 minučių, tai būtina.

Padalinkite salotų mišinį į 2 lėkštes, ant viršaus uždėkite supjaustytą kiaulieną, tada apšlakstykite apelsinų ir aguonų padažu.

Print Friendly, PDF & Email