Japoniškas miso su soba, shitaki ir krevetėmis

Baisu net perskaičius pavadinimą? Patikėkite, ši sriuba pagaminta su visais Lietuvoje pirktais ingredientais. O jeigu būna tokių dienų kai norisi tik sultinio dubenėlio, ši sriuba kaip tik pakeis tą sultinį, kartu tiek pamaitins, tiek atgaivins. Šią savaitę projekte #susaukstuperpasauli ragaujame Japonijos ir kviečiame skanauti kartu.

Reikės 2 sočioms porcijoms:

  • Dosnios saujos džiovintų shitaki grybų
  • 300 ml karšto daržovių sultinio
  • 1 šauktšto miso pastos
  • 300 ml karšto vandens
  • 70-80 g soba makaronų (tai japoniški grikių miltų makaronai)
  • 3 ridikėlių
  • 3-4 šaukštų wakame salotų (žalieji dumbliai su sezamų aliejumi ir sezamais, jeigu nemėgstate keiskite šviežiu tarkuotu agurku su sezamais)
  • 300-400 g virtų krevečių
  • šiek tiek sviesto kepimui
  • žiupsnio džiovintų kvapnių žolelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Džiovintus shitaki grybus užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite išbrinkti pusvalandį.

Miso pastą ištirpinkite vandenyje. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Krevetes nuplaukite, jei reikia nuvalykite.

Į puoduką supilkite išbrinkusius grybus su visus skysčiu, miso pastą ištirpintą, užvirkite. Sudėkite soba makaronus ir virkite 5 minutes.

Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepkite krevetes su žolėlėmis, druska ir pagardinkite pipirais.

Sriubos dubenėliuose dėkite samtį kitą makaronų su grybais. Tada ridikėlių griežinėlių, keptų krevečių, užpilkite sultiniu ir papuoškite wakame arba agurkų su sezamais salotomis.

Print Friendly, PDF & Email