Italija ir iki šiol du kartus lankyta Roma yra mūsų šeimos mėgstamiausios virtuvės šalis. Ten teko ragauti nuostabiausią risotto su grybais, keptą doradą su šou elementais ir itin brangaus namų vyno. Bet iki šiol prisiminuose ryškus skonis šios prabangios vakarienės su vaizdu į vakaro saulėlydžio nutviekstą Koliziejų. Bet Italija yra kur kas daugiau nei tik pica, lazanija, risotto, gelato… galime pasakoti ir pasakoti, bet geriau imti ir paragauti, tad šią savaitę keliaujant su bendraminčiais iš #susaukstuperpasauli, parinkom receptą, kuriam nereikia jokių ypatingų ingredientų, gal net visi bus Jums vos atvėrus namų šaldytuvo duris,o jei ne – improvizuokite – vienintelis ko nepakeisite tai ryžiai 🙂
Reikės (2 porcijoms):
- 100 g rūkyto kumpio
- 50 g rūkytos šoninės
- 15 g sviesto
- 1 saliero stiebo arba svogūno
- 150 ryžių
- 50 ml balto sauso vyno
- 8-10 džiovintų pomidorų aliejuje
- 350 ml daržovių sultinio
- 40 g tarkuoto parmezano sūrio
Kumpį ir šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepinkite sausoje gilioje keptuvėje.
Įdėkite sviesto, smulkinto saliero ir jam suminkštėjus sudėkite bei apkepkite ryžius.
Supilkite vyną ir išgarinkite 2 minutes padidinę karštį.
Supjaustykite džiovintus pomidorus juostelėms ir sudėkite į troškinį.
Užpilkite pusę kiekio sultinio ir ant lėtos ugnies troškinkite vis palengva įpilant sultinio apie 18 minučių kol ryžiai taps lengvai al dente.