Šis apkepas tikrai tiks visų skoniams, nes jis į savo draugiją mielai priima tiek džiovintus pomidorus, tiek sūdytą ar rūkytą lašišą bei kitą žuvį, tiek kumpio griežinėlius, o gal Jūs atrasite ir ką nors dar daugiau tinkančio į kompaniją. Kas kartą kepant vis didindavome špinatų kiekį, kad pasiekti kuo didesnį jų kiekį, nes be galo sveika juos valgyti, tad tik sulaukus #produktoiššūkis komandos kvietimo gaminti su špinatais, jau žinojom, kad geresnės progos nei ši tikrai geriau nerasime pasidalinti šiuo skaniu receptu, kuris ypatingai tinkamas pusryčiams tiek šiltas, tiek šaltas.
Reikės maždaug 20*20 cm kepimo formai:
- 170 g varškės
- 2 kiaušinių
- 50 g špinatų
- 30 g džiovintų pomidorų aliejuje (arba tiek pat rūkytos/sūdytos žuvies file, arba kumpio griežinėlių)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 50 g kedrinių pinijų arba glaidytų kanapių sėklų
- aliejaus kepimo indui patepti
Špinatus nuplaukite, nusausinkite. Kelis lapelius palikite papuošimui.
Špinatus, varškę, kiaušinius, smulkintus džiovintus pomidorus (jeigu dėsite žuvį, trinkite jos tik pusę, likusį kiekį sudėkite gabalėliais, kumpio griežinėlių išvis netrinite dėkite tik gabalėliais), prieskonius sudedame į indą ir sutriname blenderiu iki vientisos masės.
Kepimo indą patepame aliejumi, supilame masę, pabarstome kedrinėmis pinijomis, papuošiame keliais špinatų lapeliais.
Kepame 170 °C orkaitėje 30-45 minutes, priklausomai nuo formos dydžio ir apkepo storio.