Kaziuko mugės riestainiai

Mama padėk man pasiruošti Kaziuko mugei. Parskrenda vieną dieną iš mokyklos grižusio Domo prašymas. Rinkom, mąstėm, ginčijomės, galiausiai nuomonės sutapo ties cukruotais riestainiais. Pasiskirstėm darbus, kad mama paruošia tešlą, Domas formuoja riestainius, mama cukruoja ir kartu stebi kaip jie smaigiai kepa orkaitėje. Kaziuko mugėje parduoti beveik visi sausainiai, o surinkti pinigai paaukoti. Visi laimingi! O jeigu ir jūs norite vaikystės prisiminimais kvepiančių riestainių, tai pirmyn!

Receptas adaptuotas pagal žavingos Renatos iš Sezoninė virtuvė knygą „Nostalgiški skanumynai”

Reikės 18-20 nedidelių riestainių:

  • 450 g miltų
  • 100 g minkšto sviesto
  • 170 g cukraus
  • 4 šaukštų saldinto kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 4 šaukštų cukraus + 1 šaukšto vanilinio cukraus riestainiams papuošti

Dubenyje sudėkite kambario temperatūros minkštą sviestą, cukrų, supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išsukite mikseriu. Sudėkite vanilinį cukrų, druską ir supilkite pieną. Dar kartą išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sudėkite į tešlą. Išminkykite. Dėkite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui šaldytuve.

Išėmę iš norimo tešlos gabaliuko formuokite ilgus volelius ir abu galu užlenkite iki vidurio, padarydami riestainio formą. Kiekvieno riestainio vieną pusę apvoliokite cukruje sumaišytame su vaniliniu cukrumi ir dėkite ja į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.

Namai kvepiantis vanile ir nuostabus skanumynas prie puodelio kavos, arbatos ar tiesiog pieno garantuotas!

Print Friendly, PDF & Email