Pistacijų panakota su aviečių plakta želė

#Produktoiššūkis praeitą savaitę ragavo pistacijas. Mes šiek tiek atsiliekame, bet skaniai vejamės. Pagalvojus apie pistacijas, pirma mintis buvo gaminti seniau bandytus ir išmestus pistacijų ledus, tačiau… kai viena dalyvė suporavo avietes ir pistacijas, pagalvojau apie kažką kremiško, gaivaus, lengvo, paprasto, gardaus 🙂 kaip švelni panakota 🙂 Taip susiporavo žalsvas pistacijų kremo panakotos ir trintos avietės su želatina sluoksniai… kabini sau šaukšteliu ir… medituoji 🙂

Reikės (6-8 porcijoms):

  • 120 ml šalto vandens
  • 20 g želatinos
  • 600 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 600 ml sojų pieno  (galite rinktis ir karvės pieną)
  • 100 g cukraus
  • 3 šaukštų pistacijų pastos
  • 4 šaukšteliai vanilinio cukraus 
  • 300 ml šaldytų trintų aviečių (būtinai pertrinkite per sietelį, taip pašalindami kauliukus)
  • pakelis aviečių želė

Vandeniu užpilkite želatiną ir palikite išbrinkti.

Puode supilkite grietinėlę, pieną, sudėkite cukrų ir 3 šaukštelius vanilinio cukraus. Užkaitinkite, bet jokiu būdu neužvirkite. Įmaišykite pistacijų pastą ir brinkintą želatiną. Kaskart pamaišant atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet supilstykite į indelius, palikdami vietos avietiniam sluoksniui. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

200 ml verdančio vandens sumaišykite su aviečių želė, įmaišykite pertrintas avietes, vanilinį cukraus šaukštelį. Imkite virtuvinį blenderį ir plakite kol gausite puria matinę avietinę masę. Paruoštą avietinį sluoksnį palikite atvėsti iki kambario temperatūros ir karts nuo karto, vis paplakite. Atvėsus užpilkite ant jau sustingusio pistacijų panakotos sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą.

Dažniausiai panakotos sluoksnį ruošiu iš vakaro, ryte paruošiu aviečių sluoksnį ir tuomet jau vakare galima lepintis desertu 🙂 pistacijų panakotos žalsvumas priklauso nuo pistacijų pastos intensyvumo ir aišku kiekio, galite jį drąsiai mažinti-didinti pagal skonį, o jeigu norisi dar intentyvesnės spalvos, tai papildomai paspalvinti šaukšteliu macha miltelių.

Print Friendly, PDF & Email