Lašišos maltinukai su linų sėmenimis ir alyvuogių padažu

Ši savaitė #produktoiššūkis skirta mūsų mėgstamai lašišai. Labiausiai ilgimės laukinės lašišos, nes tokios kokybės tikrai nenusipirksi bet kuriame prekybos centre. Na o šiems maltinukams puikiai tinka parduodamas lašišos faršas arba galite susimalti ir patys lašišos file. Taip pat manome tiktų, nors patys nebandėme, ir kita malta žuvis. Dar viena šio patiekalo būtinoji dalis gaivus alyvuogių padažas, būtinai jį išbandykite ir nekeiskite jokiu kitu pirktiniu padažu. O kokius lašišos patiekalus mėgstate Jūs?

Reikės:

  • 600 g lašišos faršo
  • 3 šaukštų linų sėmenų
  • 1 kiaušinio
  • 3 šaukštų džiūvėsėlių
  • mėgstamų žuvies prieskonių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 200 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • pusės citrinos žievelės ir sulčių
  • alyvuogių aliejaus kepimui ir padažui
  • medaus, druskos ir pipirų į padažą pagal skonį

Lašišos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėmenimis, prieskoniais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Palikite ~ 30 minučių pastovėti, kad paruošta masė subrinktų.

Iš paruošto faršo suformuokite maltinukus ir apkepkite iš abiejų pusių ant alyvuogių aliejaus. Jie neturi iškepti, o tik gražiai apskrusti. Tuomet perkelkite į kepimo skardą ir baikite kepti 180 °C orkaitėje 15 minučių.

Padažui sutrinkite blenderiu alyvuoges su tarkuota citrinos žievele, sultimis ir aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir medumi pagal skonį.