Dar vienas #produktoiššūkis receptas skirtas šios savaitės žvaigždei – kiaušiniui 🙂 Pripažinsime, kad nelabai mėgstame kietai virtus kiaušinius valgyti, tačiau šis receptas su kitokiais ir nepasigamins. Gaila, bet negalime pasiūlyti kuo pakeisti dūmo aromatus, nes jie čia tiesiog būtini, o rūkyti galima ne tik rūkykloje, bet ir kepsninėje. Taip pat yra ir specialių prietaisų rūkymui net namų sąlygomis.
Reikės:
- 8 kiaušinių
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos
- pusės šaukštelio česnakinės druskos (jeigu naudosite paprastą, tai papildomai pridėkite česnako granulių)
- žiupsnio maltų šalavijų
- žiupsnio džiovintų bazilikų
Kiaušinius kietai išvirkite. Priklausomai nuo jų dydžio virimo laikas gali būti 6-8 minutės.
Išvirtus kiaušinius nulupkite.
Prieskonius sumaišykite ir išpilkite lėkštėje.
Apvoliokite kiaušinius prieskonių mišinyje ir sudėkite ant kepsninės/rūkyklos grotelių.
Rūkykite juos su mėgstamo medžio aromatu iki 40 minučių.
Puikiai tinka pusryčiams su juoda duona ir trintu avokadu.