Rūkyti kiaušiniai

Dar vienas #produktoiššūkis receptas skirtas šios savaitės žvaigždei – kiaušiniui 🙂 Pripažinsime, kad nelabai mėgstame kietai virtus kiaušinius valgyti, tačiau šis receptas su kitokiais ir nepasigamins. Gaila, bet negalime pasiūlyti kuo pakeisti dūmo aromatus, nes jie čia tiesiog būtini, o rūkyti galima ne tik rūkykloje, bet ir kepsninėje. Taip pat yra ir specialių prietaisų rūkymui net namų sąlygomis.

Reikės:

  • 8 kiaušinių
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • pusės šaukštelio česnakinės druskos (jeigu naudosite paprastą, tai papildomai pridėkite česnako granulių)
  • žiupsnio maltų šalavijų
  • žiupsnio džiovintų bazilikų

Kiaušinius kietai išvirkite. Priklausomai nuo jų dydžio virimo laikas gali būti 6-8 minutės.

Išvirtus kiaušinius nulupkite.

Prieskonius sumaišykite ir išpilkite lėkštėje.

Apvoliokite kiaušinius prieskonių mišinyje ir sudėkite ant kepsninės/rūkyklos grotelių.

Rūkykite juos su mėgstamo medžio aromatu iki 40 minučių.

Puikiai tinka pusryčiams su juoda duona ir trintu avokadu.

Print Friendly, PDF & Email