Kibinai su varške ir pomidorais

Kai tik sugalvoju kam nors įdėti lauktuvių tai visuomet vienas geriausių variantų tampa kibinai 🙂 Puikus užkandis arba sotūs pusryčiai su sultinio puodelio, tad kai nuo praeitos savaitės #produktoiššūkis liūdėjo varškė, o lauktuvės buvo skirtos nevalgančiam mėsos, tai štai gavosi tikrai gardus bemėsis įdaras.

16 vnt vidutinio dydžio kibinų reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • pusės šaukštelio druskos
  • 125 g šalto sviesto
  • 100 g riebios grietinės
  • 1 XL arba L dydžio kiaušinio
  • 250 g 9 proc. varškės
  • 3 šaukštų džiovintų pomidorų aliejuje
  • dosnios saujos šviežių bazilikų lapelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį įdarui
  • 1 trynio aptepimui
  • juodgrūdžių arba sezamų sėklų pabarstymui

Išduosiu vieną paslaptį – kibinus visuomet pasidarau iš vakaro, palaikau per naktį šaldytuve ir tuomet ryte tik aptepus kiaušinio plakiniu iškepu. Pastovėję jie gaunasi tokios traškesnės tešlos, gardesni, o ir ryte pusryčiai tikrai greiti su mažai darbo 🙂

Tešlai miltus, druską ir šaltą sviestą sukapojame virtuviniame kombaine su metaliniais peiliais. Turi gautis šlapi sviestiniai miltų trupiniais.

Kiaušinį suplakite su grietine.

Miltų ir sviesto mišinį sumaišykite su plaktu kiaušini bei grietine. Užminkykite tešlą, apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 40-60 minučių.

Įdarui supjaustykite smulkiai džiovintus pomidorus, sukapokite bazilikus, sumaišykite su varške, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Tešlą padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukus, kiekvieną jų iškočiokite, įdarykite įdaru ir suformuokite kibinus.

Išduosiu vieną paslaptį – kibinus visuomet pasidarau iš vakaro, palaikau per naktį šaldytuve ir tuomet ryte tik aptepus kiaušinio plakiniu iškepu. Pastovėję jie gaunasi tokios traškesnės tešlos, gardesni, o ir ryte pusryčiai tikrai greiti su mažai darbo 🙂

Prieš pat kepimą, kiaušinio trynį suplakite su šlakeliu vandens, aptepkite kibinus, pabarstykite sėklomis ir kepkite 190 °C orkaitėje 25 minutes.