Kokia ta Švedija? Naršome naršome receptus… Hm… ir tokius mes gaminame, ir anokius. Atrodo, kad nieko neįprasto. Tuomet užkabino būtent turimi ingredientai ir pradėjome ieškoti kažko įkvėpto Švedijos su šparagais, lašiša, burokais… ir štai pirmasis eksperimentas. Šreko sriuba 🙂 pavadino Domas ir kūrė įvairias istoriją ją valgydamas 😀 Turbūt gaila bus šviežius šparagus trinti, tačiau patikėkit sriuba verta!!! kiekvieno šparago 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂
Reikės (2-3 porcijoms) :
- 450 g žaliųjų šparagų
- 700 ml daržovių sultinio
- 30 g sviesto
- 1 česnako skiltelės
- 1 šaukšto miltų
- 130 ml grietinėlės
- druskos ir maltų pipirų
- 100 g gorgonzolos sūrio (nebūtina, galite išvis nedėti jei nemėgstate, bet kas mėgstate – LABAI rekomenduojame 🙂
- šakelė citrininio čiobrelio (nebūtina)
Šparagus gerai nuplaukite, kotelius šiek tiek paskuskite bulvių skustuku.
Keptuvėje užkaitinkite sultinį, sudėkite šparagus ir virkite 5 minutes. Išimkite šparagus. Sultinio jokiu būdu neišpilkite. Kelias viršūnes atidėkite papuošimui. Likusus šparagus supjaustykite 2-3 cm gabaliukais.
Puode išlydykite sviestą, sudėkite šparagus, įtarkuokite česnako skiltelę ir pakepinkite 5 minutes. Dėkite miltus, pakepinkite minutę maišant ir palengva vis pilkite sultinį, maišykite.
Sutrinkite sriubą iki vientisos masės su virtuvine trintuve. Pagardinkite grietinėlę ir patroškinkite 10 minučių ant mažos ugnies.
Kol sriuba troškinasi, ant sviesto pakepinkite paliktus papuošimui šparagus. Kepdami pridėkite česnakinės druskos, ji tobulai dera šiame recepte.
Sriubą pilkite į lėkštę, puoškite skrudintais šparagais ir gongozolos sūrio kubeliais. Žiupsnis citrininio čiobrelio ir jau mėgaukitės.