Kiaulienos kepsnys

Kaip ir kaskart sėdome rinktis receptų, Domas nerado nieko pagal savo skonį. Bet aš jam pažadėjau gardų naminį limonadą. Mantas nusprendė, kad nori ko nors vyriško… MĖSOS? Taip kepam kepsnį, ooo čia aš jau tiek daug kartų žiūrėjome su ta traškia odele. Nuspręsta – BANDOM!!!

#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂

Reikės:

  • Kiaulienos šoninės su odele
  • Mėgstamų prieskonių
  • Druskos ir pipirų
  • Kmynų
  • Citrininio čiobrelio
  • raiščio mėsos gaminiams (tokia balta virvelė naudojama vyniotiniams gaminti)

Šis receptas kaip matot be jokių tikslių kiekių ir suvaržymų.

Prieskoniai? Kokius norit 🙂

Mėsa? Kokia patinka, svarbiausia su odele 🙂 Mėgstate riebiau – drąsiai rinkitės šoninę 🙂 ypač ilgąąąąąąą gabaliuką 🙂

Mėsą ištraukite iš šaldytuvo 2-3 valandas prieš kepimą. Nuplaukite, nusausinkite. Odelę labai aštriu peiliu supjaustykite juostelėmis. Būtinai įtrinkite druska, kad ji ypač subyrėtų į tarpelius.

Visą mėsą įtrinkite mėgstamais prieskoniais, būtinai druska irgi. Mums beje labai patiko kmynai – rekomenduojame.

Mėsą prieš kepimą susukame, būtinai surišame raiščiu mėsos vyniotiniams, tik stenkitės, kad ji nepapultų į tuos įpjovimus, sukeps bus sunku ištraukti.

Imame skardą,pripilame verdančio vandens, padedame kokias groteles ar suglamžome folijos, kad mėsa būtų virš vandens, riebaliukų perteklis varvėtų.

Kepame 200 °C iki vidinės 65 °C. Labai rekomenduojame naudoti termometrą. Tai vienas geriausių prietaisų virtuvėje. Niekad neperkepsite, mėsa bus minkšta ir skani.

Iškeptą mėsą, atsargiai ištraukite, nuriškite raištį. Pjaustykite plonais gabaliukais ir apskrudinkite ant karštos keptuvės.

Su kuo patiekti? Troškintos daržovės, šviežios salotos, viskas tiks 🙂 Net bulvių košė. O dar vieną švediško skonio garnyrą pasiūlysime ir mes, bet jau skaitykite kitame įraše 🙂 rytoj 🙂 Iki ir skanaus 🙂

Print Friendly, PDF & Email