Burokai meduje

Mes tikime Jūs tikrai atspėjote koks ten garnyrą prie mėsos 🙂 nors tradiciškai Švedijoje kepamos troškinamos šakninės daržovės kaip pastarnokai, morkos, manome šis saldus burokų garnyras tikrai Jums patiks ne mažiau 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Švediją 🙂

Reikės:

  • 2 didesnių burokų
  • 4 šaukšų balto vyno acto
  • 4 šaukštų vandens
  • Druskos ir pipirų
  • 2 šaukštų medaus
  • saujos plačialapių petražolių

Burokus nuplaukite. Sudėkite į indą, uždenkite foliją ir kepkite 200 °C orkaitėje iki 1 valandos.

Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite storesniais pagaliukais.

Keptuvėje užkaiskite vandenį su actu. Sudėkite pjaustytus burokus. Patroškinkite kol išgaruoja skystis. Įdėkite medaus ir torškinkite kol skystis išgaruos ir karamelizuosis.

Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Patiekite su šviežiomis kapotomis plačialapėmis petražolėmis.

Print Friendly, PDF & Email