Šis desertas buvo ragautas vos kartą… restorane, kurio deja… nebėra… O buvo toooooks įsimintinas, ypač gaiviu citrininiu skoniu, nes būtent naminiai citrininiai ledai buvo viduje. Šerbetą gaminti namų salygomis nėra lengva, teko nusivilti kartą su pistacijomis, tad nuo šiol gaminame tik riebius maskarponės arba grietinėlės ledus. Tad šiam desertui pasirinkome pirktinius labai gardžius mango ledus, kurie tikrai gaiva nenusileido minėtiems citrinų 🙂
Bet patys kepėm tartaletę, nors dauguma receptų naudoja jau iškeptą biskvito pagrindą. O šiaip tikrai jis visai nesudėtingas, jeigu liko gabalėlis nesuvalgyto pyrago, keli baltymai ir keli šaukštai ledų 🙂 Beto tai gali būti tiek maži porcijiniai pyragėliai, tiek vienas dideli tortas – viskas priklausys nuo Jūsų 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Ameriką 🙂
Reikės (3-4 porcijoms):
- Mango ledų (rinkitės pagal savo skonį, čia tiks ir šokoladiniai, ne tik šerbeto tipo)
- Biskvitinio pyrago apvalus gabalėlis arba tartaletė
- 9-12 abrikosų (galite naudoti ir saldžiame sirupe)
- 1-2 kiaušinio baltymų
- 2 valg. š. balto cukraus
Formavimu labai padeda formelės arba kitaip vadinami formavimo žiedai. Jeigu neturite – rinkitės tiesiog puodelius, dubenėlius gilesnius.
Ant biskvitinio pyrago gabalėlio sudėkite abrikosų puseles, sudėkite ledus, palyginkite, kad ledų sluoksnis susivienodintu su bisvitu. Vienok šiam desertui nereikia ypatingos gražios formos, nes viską paslėps morengo sniegas 🙂
Kol plaksite morengą, biskvitą su ledais laikykite šaldiklyje.
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių, blizgių putų.
Ištraukite iš šaldikio paruoštus ledus, aplink suformuokite morengo sluoksnį. Nepaisykite formų, taisyklių, svarbu uždenkite biskvitą, kad tirpdami ledai neišbėgtų. Nedailus paviršius šio deserto puošmena 🙂
Toliau Jums prireiks specialaus degiklio arba orkaitės su grilio funkcija. Apdeginkite morengo paviršių, kad įgautų karamelinį atspalvį. Ekstremalai dar aplieja degančiu alkoholiniu gėrimu, kuris taip pat padeda apskrusti morengui.
Viskas! Aliaska paruošta. Dėkite į lėkštę ir patiekite. Ilgai laukti šis desertas nemėgsta, nes ledai viduje tirpsta, tad nėra ko laukti – mėgautis čia ir DABAR!