SPALVINGI VĖRINUKAI

Ne paslaptis, kad daug vaikų mėgsta maltinukus, bet vengia daržovių. O jeigu leistume susiverti spalvingus ir gardžius vėrinukus patiems?

Net neabejojame, kad visas suvertas valgis būtų greit suvalgytas. Mažos širdelės visuomet nori būti didelės, tad leiskime jiems pasijausti tikrais savo šventės šeimininkais. Vaikas valgo tik dešreles? Paįvairinkime jas: galai įpjaunami kryžmai, suveriamos dešrelės su mažais pomidoriukais ir greit apkepinamos, kad įpjauti galai išsiskleistų lyg smalsios aštunkojų kojytės. Vualia – piratų vakarėlis su dešrelių aštunkojais garantuotas!

  • 1 kg maltos mėsos (dažnai maišome kiauliena su kalakutiena arba vištiena)
  • 1 valg. š. mėgstamų maltos mėsos prieskonių
  • 2 valg. š. kapotų krapų
  • 2 valg. š. maltų duonos džiūvesėlių
  • 1 didesnio kiaušinio
  • mėgstamų dešrelių

Malta mėsa sumaišoma su prieskoniais, kapotais krapais, džiuvėsėliais ir kiaušiniu iki vientisos masės.

Garnyrui puikiai tinka įvairiaspalvės paprikos, mažieji pomidoriukai, jaunos cukinijos ir nedideli pieva-grybiai. Paprikos supjaustomos kvadratukais, cukinijos griežinėliais, grybai nuvalomi, pomidoriukai nuplaunami.

Mėsos kamuoliukai veriami ant iešmelių pakaitomis su daržovėmis bei grybais. Vėrinukai kepami ant kepsninės tiesioginės kaitros kiekvieną šoną apverčiant po 1 minutės.
Jeigu mėsos kamuoliukai didesni, rekomenduojame juos sulyginti su daržovėmis, kad keptų tolygiai.